FSS dodelio nagrade najboljima u 2021. 1Foto: Srđan Stevanović /Starsport

U beogradskom hotelu „Hajat“ danas su svečano uručene „Zlatne lopte“, koje najboljim pojedincima u ovoj godini dodeljuje Fudbalski savez Srbije (FSS).

Nagrade su uručene Jeleni Čanković, igračici švedskog Rozengarda, Dušanu Tadiću iz Ajaksa, kao i selektoru Srbije Draganu Stojkoviću.

Specijalno priznanje „Zlatni gol“ dobio je Aleksandar Mitrović, koji zbog profesionalnih obaveza nije prisustvovao ceremoniji.

Vršilac dužnosti predsednika FSS-a Nenad Bjeković rekao je da je iza Saveza godina, koja zaslužuje da se nazove istorijskom.

„Istoriju su ispisali selektor Stojković i reprezentativci, velikim trijumfom protiv jedne od najjačih evropskih i svetskih selekcija. Pobeda protiv Portugala je pobeda nove fudbalske Srbije, koju svi želimo. Hrabre i odvažne Srbije, koju ceo svet poštuje. To je tek početak jedne nove priče“, rekao je Bjeković.

Najbolja igračica za ovu godinu zahvalila se saigračicama u klubu i reprezentaciji na uspešnoj sezoni, a FSS-u na pokrenutim akcijama za promociju ženskog fudbala.

„Ispunila sam san, koji sam imala kao devojčica, da jednog dana stojim rame uz rame sa fudbalerima Srbije“, rekla je Čanković.

Tadić je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo, kao i da je iza njega veoma uspešna godina na klupskom i individualnom planu.

„Titule, igra u Ligi šampiona, rekordi, i naravno ono što je za nas najbitnije plasman na Svetsko prvenstvo. Najveću zahvalnost dugujemo selektoru, koji je pokazao šta se desi kada kreativni i inteligentni ljudi uzmu stvari u svoje ruke. Dese se lepe stvari, sreća, radost i veselje“, dodao je on.

Selektor Srbije ocenio je da je ova godina bila veoma dobra, kako na reprezentativnom, tako i na klupskom niovu, gde su i Crvena zvezda i Partizan osigruali plasman u nokaut fazu evropskih takmičenja.

„To vraća veru u fudbal, to je ono u šta mi treba da verujemo i da nastavimo da budemo bolji… Drago mi je i zbog momaka, koji su shvatili šta je poenta, a to je igrajte za narod, za svoje porodice“, rekao je Stojković.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici fudbalskog kluba Partizan, na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem, predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem, bivši predsednik FSS-a Tomislav Karadžić i drugi fudbalski radnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari