FSS izabrao Svetlogorsk za bazu tokom Svetskog prvenstva 1Foto: EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije, koja je u dva navrata boravila u Rusiji, donela je odluku da naši reprezentativci tokom takmičenja u grupnoj fazi borave u mestu Svetlogorsk.

Ono se nalazi na pola sata vožnje od aerodroma „Hrabrovo“ u Kalinjingradu i 25 minuta od centra grada, u kojem će imati vrhunske uslove za treninge i smeštaj tokom najmanje dve nedelje boravka u Rusiji.

Svetlogorsk je grad prepun zelenila, miran, poznat kao dragulj baltičkog mora i veoma atraktivna destinacija za ruske i zapadnoevropske turiste.

– Mesto je mirno, veoma lepo, omogućava nam prijatan boravak za pripreme za sva tri meča u grupi. Uvereni smo da će igrači imati odlične uslove za rad i odmor, odnosno da će biti zadovoljni uslovima za boravak u Rusiji – tvrdi sportski direktor FSS Goran Bunjevčević.

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije obezbedila je smeštaj u hotelu „Falke rezort“ koji podseća na zamak i nalazi se na 400 metara od obale mora, na blagom uzvišenju iznad grada.

– Na dva minuta od hotela nalazi se teren na kome će reprezentacija trenirati i on je u odličnom stanju. Izborom mesta, hotela i terena mislim da je FSS omogućio igračima zaista sjajne uslove tokom učešća i boravka na Mundijalu – objašnjava Bunjevčević.

Inače, u Svetlogorsku se još izvode sitniji građevinski radovi na terenu trening centra „Baltija“, grade se svlačionice, ali najkasnije do marta sve će biti urađeno po FIFA standardima, sa prirodnom travom, salom za pres konferenciju, tribinom koja prima 500 ljudi, i reflektorima.

 Raspored i razdaljine

            Srbija će na Mundijalu u Rusiji igrati u grupi „E“:

            1. kolo, 17. jun u 16.00*(Samara): Srbija – Kostarika

            2. kolo, 22. jun u 20.00 (Kalinjingrad) Srbija – Švajcarska

            3. kolo, 27. jun u 21.00 (Moskva) Srbija – Brazil

            * lokalna vremena

            Razdaljine

            Beograd – Kalinjingrad 1.580 km

            Kalinjingrad – Samara 2.330 km

            Kalinjingrad – Moskva 1.200 km.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari