FSS: Kazna za Zvezdu i Partizan 2,4 miliona dinara zbog pirotehnike i incidenata na tribinama tokom derbija 1Sport: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Crvenu zvezdu i Partizan ukupno 2,4 miliona dinara. Zbog pirotehnike i incidenata na tribinama, u 169. “večitom derbiju”, oba kluba moraće da plate po 1,2 miliona.

Prekomerna upotreba topovskih udara, baklji i vatrometa koštala je crveno-bele preko 10.000 evra.

Pedantni delegat Vlado Glođović, u obimnom izveštaju, taksativno je izbrojao oko 370 pirotehničkih sredstava zapaljenih na severnoj tribini stadiona “Rajko Mitić”. Zato će iz Crvene zvezde na račun Fudbalskog saveza Srbije biti uplaćeno 1,2 miliona dinara.

Navijači Partizana, stacionirani na južnoj i delovima istočne tribine, koristili su u manjoj meri pirotehniku. Isticali su se, međutim, nasilnim ponašanjem – lomili stolice, gađali redare i igrače, ubacivali baklje na atletsku stazu i teren. Zato će i iz Humske “put” Terazija 35 malo više od 10.000 evra.

Pokrenut je postupak protiv Radničkog 1923, zbog navijačke pirotehnike na utakmici sa Napretkom.

Defanzivac Spartak Ždrepčeve krvi, Marko Bugarin, odradio je meč suspenzije, u kup susretu sa kruševačkim superligašem.

Utakmicu pauze, zbog isključenja protiv novobeogradskog Radničkog, kažnjen je Predrag Ristanović. Šef struke prvoligaša Zlatibora kaznu je “ispisao” u današnjem duelu sa Grafičarom (1:1).

Crveni karton, prošlog vikenda, zaradio je Marko Vidović iz Rada. Zato će odmarati predstojećeg vikenda.

Odluke Disciplinske komisije FSS potpisao je pedantni predsednik Ivan Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari