FSS od 600 prodao samo oko 117 karata 1Foto : youtube

Fudbalski savez Srbije dobio je od Fudbalskog saveza Crne Gore 600 karata za večerašnju utakmicu koje je mogao da proda navijačima koji su odavde želeli da odu na meč Lige nacija između „orlova“ i „sokolova“ u Podgorici.

Međutim, FSS je za istorijski derbi Crne Gore i Srbije prodao samo 117 karata, dok je ostatak vratio natrag FSCG. Pošto je u pitanju deo tribine stadiona u Podgorici koji je predviđen samo za srpske navijače, FSCG preostalih skoro 500 ulaznica nije posle naknadno ni puštao u prodaju.

Postoji nekoliko mogućih razloga za ovako slabo interesovanje srpskih navijača za derbi u Podgorici. Da li u strahu od mogućih nereda na tribinama ili zbog nečeg drugog, FSS je veoma stidljivo promovisao mogućnost da se u Srbiji kupi karta za meč koji se igra u Crnoj Gori. S druge strane, vera javnosti u „orlove“ posle slabih igara na Mundijalu naglo je opala i nije tajna da je pre mesec dana za meč Lige nacija protiv Rumunije na stadionu Partizana FSS poklonio više od 50 odsto ulaznica, iako je njihova cena bila simbolična za domaće uslove.

Inače, crnogorska policija je tokom nedelje, prema tvrdnji lokalnih medija, pozivala na desetine srpskih navijača iz Podgorice i Bara za koje se smatralo da bi mogli da izazovu nerede na meču protiv Srbije. Navijači su navodno u policiji morali da pismeno garantuju da neće prisustvovati meču u Podgorici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari