FSS podneo finansijski izveštaj, Novica Tončev optužio čelnike saveza da su podaci lažni 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalski savez Srbije saopštio je da je učešćem reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru FSS zaradio skoro 12 miliona dolara.

Generalni sekretar Jovan Šurbatović podneo je finansijski izveštaj članovima Izvršnog odbora FSS na današnjoj sednici i saopštio da je Savez zaradio nešto više od 4,1 miliona dolara.

„Ukupni prihodi su 11.853.364 dolara, a rashodi 7.751.398,78 dolara. Ostvarena je dobit u iznosu od 4.101.965,22 dolara. Članovi IO su usvojili izveštaj i sa zadovoljstvom konstatovali da su ostvareni zavidni prihodi, a da se istovremeno vodilo računa i o svakom utrošku, te je tako i čista zarada koju je ostvario savez više nego značajna“, piše na sajtu FSS.

Bivši predsednik FS Regiona Istočna Srbija, prvi čovek Radnika iz Surdulice Novica Tončev, koji se nepozvan pojavio na sednici, izneo je sumnje u tačnost ovih podataka i istakao da su Dragan Stojković, Stevan Stojanović, Jovan Šurbatović i Nenad Bjeković dobili više novca nego fudbaleri.

Na sajtu FSS objavljeno je da je Izvršni odbor doneo odluku o direktnoj finansijskoj pomoći regionima za programske aktivnosti u 2023. godini u iznosu od 27 miliona dinara.

„Doneta je i odluka o raspodeli UEFA sredstava solidarnosti u iznosu od 2.506.000 evra po kojoj će 14 klubova Super lige dobiti po 179.000 evra. U isto vreme doneta je i odluka o raspodeli UEFA sredstva solidarnosti za sedam klubova Sušper lige za žene u iznosu 74.564 evra odnosno 10.652 evra po klubu. Takođe, odlučeno je da se i deo nagrade ostvarene plasmanom na Svetsko prvenstvo solidarno podeli i ženskim klubovima Super i Prve lige Srbije (ukupno 18 klubova)“, saopštio je FSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari