FSS potvrdio: Dragan Stojković u ponedeljak potpisuje ugovor do 2026. 1Foto: Starsport

Formalnost će biti obavljena za par dana, a popularni Piksi dobiće priliku da „orlove“ odvede na još jedan Mundijal.

Ono što je bilo poznato još pre nekih mesec dana, danas je i potvrđeno od strane Fudbalskog saveza Srbije. Dragan Stojković Piksi imaće priliku da veže tri ciklusa u kvalifikacijama za velika takmičenja, što je povrenje koje nikome pre popularnog Piksija Savez nije dao.

– U ulozi selektora naše A reprezentacije Dragan Stojković je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja (SP u Kataru i EP u Nemačkoj), uz to je ostvario uspeh u Ligi nacija (plasman u elitni rang) i dobio je poverenje rukovodstva naše organizacije da nastavi sa radom i posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Očuvanje kontinuiteta u vođenju reprezentacije jedan je od ključnih faktora u postizanju željenog rezultata – navedeno je u saopštenju Fudbalsko saveza Srbije.

Kontinuitet je osnova ideja vodilja prilikom odluke da se produži saradnja sa Draganom Stojkovićem.

– Produžetak saradnje sa selektorom Stojkovićem u skladu je sa željama i ambicijama Fudbalskog saveza Srbije da naša A reprezentacija i u narednom periodu nastavi sa uspesima što se odnosi i na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Odluka će zvanično biti usvojena na sastanku Izvršnog odbora u ponedeljak 27. maja, odmah nakon sednice Skupštine FSS u Staroj Pazovi.

Čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije očigledno nisu želeli da sačekaju kakav će rezultat ostvariti reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj koje počinje sredinom juna, a naša selekcija nalazi se u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Naredno Svetsko prvenstvo organizovaće se u Severnoj Americi, a sama završnica u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari