FSS suspendovao Crvenu zvezdu po nalogu FIFA 1Radživ van la Para. Foto: STARSPORT

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije zabranila je Crvenoj zvezdi da registruje nove igrače nakon što je Međunarodna fudbalska federacija naložila FSS da suspenduje crveno-bele zbog nesprovođenja odluke Sportskog suda u Lozani, u sporu sa bivšim igračem Radživom van La Parom.

Čelnici srpskog šampiona su tokom dana demantovali informaciju da još uvek duguju La Pari oko 270.000 evra i naveli kako su ovu sumu isplatili holandskom fudbaleru početkom ove sedmice.

Ipak, FSS je po dopisu iz FIFA suspendovao srpskog šampiona, jer nisu dobili dokaz da je dug izmiren.

„Čim FIFA dostavi pisanu informaciju da je novac uplaćen, Disciplinska komisija FSS ukinuće suspenziju Crvenoj zvezdi“, saopštili su iz FSS-a.

Van la Para je krajem avgusta 2019. potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, uz zagarantovanu godišnju platu od 390.000 evra. Crveno-beli su preuzeli obavezu da, u „kovid sezoni“ do marta 2020. isplate 120.000, a do jula iste godine i tranšu od 270.000 evropskih novčanica.

Druga rata kulminirala je i sporom – Holanđanin se obraćao FIFA, kasnije i predao predmet Sportskom sudu u Lozani, čija reč je bila i poslednja.

Van La Para (31) je u sezoni 2019/2020. odigrao 11 utakmica za Crvenu zvezdu i postigao je jedan gol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari