Rade Bogdanović kaže da Piksi nije kriv što mu je plata 120.000 evra mesečno: I ja bih uzeo te pare da mi neko ponudi 1Foto: Printscreen

Najpopularniji fudbalski analitičar u Srbiji Rade Bogdanović izjavio je da je Nemanja Vidić rekao istinu kada je izneo podatke o plati selektora Dragan Stojkovića.

Bogdanović je u emisiji Njuznajt na N1 rekao da Stojković nije plaćen srazmerno životu koji živimo u ovoj državi i koliko drugi treneri i selektori reprezentacija imaju.

„Ali ne okrivljujem ja Dragana Stojkovića što ima toliko veliku platu. A meni su rekli da mu je mesečna plata 120 hiljada evra, da je 1,8 miliona evra dobio za potpisivnaje ugovora, da je 1,5 milion evra dobio za odlazak na Svetsko prvenstvo, 1,1 miliona za odlazak na Evropsko prvenstvo. I ja bih uzeo te pare da mi neko ponudi. On je imao sreću da je bivši predsednik Fudbalskog saveza Slaviša Kokeza video u njemu selektora na duže staze i platio koliko je Piksi tražio“, rekao je Bogdanović.

Upitan zašto je tajna koliko selektor zarađuje, sagovornik N1 kaže da Stojković krije cifru „zato što je plaćen kao svi selektori svih reprezentacija, uključujući bornzane ili srebrne košarkaše, zlatne odbojkaše, zlatne odbojkašice, jako dobre rukometaše i rukometašice…“

Kaže da kada se svi oni saberu, zajedno nemaju istu platu koliko i selektor fudbalske reprezentacije.

Ističe da niko sportistima nije davao pare kao ova država, a da fudbaleri ne treba da idu u inostranstvo da igraju s obzirom na to kolike su im plate.

Prema njegovim rečima, u Crvenoj zvezdi ima njih nekoliko koji imaju neto godišnju platu od 1,3 miliona eva, a za to pružaju loš i nizak nivo kvaliteta fudbala.

Bogdanović kaže da se Piksi „upecao“ na ono o čemu je Nemanja Vidić pričao, a to su sistemske greške koje Fudbalski savez pravi.
„Sutra kada Piksi ode i dođe neko drugi – tražiće isto toliko. Ako imamo Zlatka Dalića koji je bio treći i drugi na svetu, a imao je mesečna primanja od 30 hiljada, 40 hiljada evra, onda je činjenica da nešto kod nas debelo nije u redu“, ocenio je Bogdanović.

Objašnjava da selektorski posao maksimalno ima 45 do 50 radnih dana godišnje, ne zahteva preveliko angažovanje kao trenerski posao, a da je naš selektor dobro plaćen i prema evropskim standardima. Prema Bogdanovićevim tvrdnjama, iznad njega je šest ili sedam evropskih kolega.

Komentarišući saopštenje FSS povodom celog ovog slučaja, u kojem se navodi da je po sredi nepoznavanje čitanja finansijskih bilansa, Bogdanović poručuje: „Pod pretpostavkom da smo mi fudbaleri nepismeni i neobrazovani i da ne znamo šta su bilansi i završni računi, evo im sjajne šanse da nam kažu sutra kolika je Piksijeva plata“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari