Slaba uteha: Mančester siti sišao sa evropskog trona, a izjednačio klupski rekord od 103 godine 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Madridski Real, najveći klub na svetu, ne samo da je rekorder sa 14 titula evropskog fudbalskog prvaka nego je i tim koji se najčešće, šest puta, preprečio ispred želja važećeg šampiona da sačuva tron.

„Kraljevski klub“ ide u polufinale Lige šampiona jer je na Ostrvu bolje izvodio penale od Mančester sitija, koji se prošle godine prvi put u svojoj istoriji domogao prestola na Starom kontinentu.

Baš u utakmici u kojoj je ispio čašu žuči izjednačio je jedan klupski rekord od 103 godine, budući da ga pred njegovom publikom Real i nije savladao.

Trostruki uzastopni vladar Engleske ne zna za poraz na svom terenu 42 utakmice uzastopce u svim takmičenjima (35 pobeda, sedam remija), a takvu seriju je imao još samo između decembra 1919. i novembra 1921.

Poslednji put je kod kuće poklekao 12. novembra 2022, u poslednjoj utakmici uoči pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru, kada ga je na meču Premijer lige savladao Brentford (2:1) i to pobedonosnim pogotkom engleskog napadača Ivana Tonija u osmom minutu nadoknade vremna.

Pre toga Siti je nanizao 17 pobeda na svom igralištu.

Novo svoje najbolje dostignuće „građani“ mogu da postave 4. maja. U trci s Arsenalom i Liverpulom da zadrže domaći tron dočekuju tada Vulverhempton.

Takođe, Mančester je u duelu s Realom poravnao još jedan klupski rekord.

Bez poraza je na 28 mečeva uzastopno i inače u svim takmičenjima.

Poslednji poraz je pretrpeo protiv Aston Vile u ligaškom okršaju u Birmingemu 6. decembra prošle godine (1:0).

Do novog rekorda može da dođe u subotu.

Sasataje se s Čelsijem na Vembliju u polufinalu engleskog kupa.

Taj trofej je još u njegovim rukama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari