Fudbal, vaterpolo, sad i rukomet: Mađari kamičak u cipeli našeg sporta, Srbiji male šanse za drugi krug u Nemačkoj 1Foto: EPA-EFE/Anna Szilagyi

Mađarski sport drži lekcije našem.

Komšije uzvodno Dunavom prvo su bile bolje u fudbalskim okršajima.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se ove godine održava u Nemačkoj Mađari su sa po 2:1 pobedili i na Marakani i u Budimpešti u nešto više od mesec dana, ali sva sreća da je kartu mogla da uzme i drugoplasirana selekcija u grupi.

U četvrtfinalu na Evropskom prvenstvu za vaterpoliste Mađarska je onomad rastavila Srbiju od ambicija da se umeša u borbe za medalju.

Iako su Mađari, s obzirom na to da su već imali olimpijsku vizu kao svetski prvaci iz Fukuoke prošle godine, poslali podmlađeni tim u Hrvatsku, na meču s našom reprezentacijom se videlo da su i to izuzetno talentovani igrači iz čuvene vaterpolo škole.

Mi smo poveli sve najbolje što smo imali, ali nismo mogli u duelu s njima više od nerešenog rezultata u osnovnom delu.

Penali su, kažu, lutrija, ali naš reprezentativac Radulović nije ni stigao da je odigra. Ispala mu je lopta u drugoj seriji peteraca. Mađaris u dali svih pet golova.

Fudbal, vaterpolo, sad i rukomet: Mađari kamičak u cipeli našeg sporta, Srbiji male šanse za drugi krug u Nemačkoj 2
Foto: EPA-EFE/Anna Szilagyi

I na kraju, u drugom kolu 16. evropskog prvenstva za rukometaše Mađarska je u Olimpijskoj dvorani u Minhenu savladala Srbiju sa 28:27 (14:13).

Jedno vreme su naši bili neprestano za petama protivniku, ali je on na deset minuta pre kraja odmakao na pet golova razlike (25:20).

Srbija se s tri uzastopna gola primakla na 25:23, ali se više nije moglo.

Mađari, pošto su u prvom kolu savladali Crnogorce (26:24), otišli su u drugi krug.

Srbija ima minimalne šanse da im se pridruži.

Moraće da u utorak (18 časova) savlada Crnu Goru, a da Island, s kojim je odigran remi (27:27), izgubi u potonjoj utakmici od Mađarske (20.30) pa da se u odnosu naše i islandske reprezentacije gleda ukupna gol-razlika.

Island, koji je pobedio Crnu Goru sa 31:30, sad ima +1, a Srbija -1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari