Fudbaleri Partizana pobedili Železničar, šesti uzastopni trijumf crno-belih u prvenstvu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana pobedili su Železničar u Pančevu rezultatom 2:1 (1:1) u 8. kolu Superlige Srbije.

Golove za Partizan postigli su Saldanja u 27. i Zahid u 81. minutu, a strelac jedinog pogotka za domaće bio je Đorđević u 31. minutu iz penala.

Crno-beli su bolje ušli u utakmicu, imali terensku inicijativu i posle nekoliko prilika došli u vođstvo kada je posle kornera koji je izveo Natho lopta stigla do Saldanje, a on je glavom pogodio mrežu.

Samo četiri minuta kasnije Saldanja je u svom šesnaestercu napravio faul nad Stankovićem, a Đorđević je iz jedanaesterca savladao Jovanovića.

Fudbaleri Partizana pobedili Železničar, šesti uzastopni trijumf crno-belih u prvenstvu 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U drugom poluvremenu gosti su imali terensku inicijativu, ali bez prilika.

Na ruku im nije išlo ni to što je igra dva puta prekidana zbog bakljada njihovih navijača, što je dalo šansu igračima Železničara da se odmore i nastave uspešnu odbranu svog gola.

Ipak, u 81. minutu posle centaršuta sa leve strane Nikolić je zahvatio loptu, a Zahid je uspeo da je glavom sprovede u mrežu i svojim prvim golom u dresu crno-belih donese važne bodove svom timu.

Ovo je bio šesti vezani trijumf ekipe Igora Duljaja, koja sada deli prvo mesto na tabeli sa TSC, a oba tima imaju po 19 bodova, dok je na trećem mestu Crvena zvezda sa četiri boda manje.

U narednom kolu, u sredu 26. septembra Partizan na svom stadionu dočekuje Crvenu zvezdu u 171. večitom derbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari