Fudbaleri Partizana počeli pripreme posle najkraćeg odmora 1Foto: Beta/Branislav Božić

Partizan je počeo pripreme za novu sezonu posle mikro odmora. Crno-beli će raditi u svom sportskom centru u Zemunu, a trener Savo Milošević je na prozivci naglasio da je prvi cilj jtitula.

„Prioritet je titula, to je verovatno najveća rana poslednjih sezona. Moramo da imamo taj mentalitet od prvog dana. Biće strahovito teško, ali više ne možemo, ja prvi, a igračima ću da objasnim, ne možemo da tražimo više opravdanja već da moramo da imamo mentalitet od prve do poslednje utakmice“, rekao je Milošević.

On je dodao da je prvoj ekipi priključeno šest momaka iz omladinske škole,

„Operativno nam je lakše da radimo ovde na dva terena. Takve uslove nemamo nigde. Gde god da idemo imamo jedan teren i jedan termin. Ovde možemo da se organizujemo kako hoćemo, tako da nam je s te strane lakše“, objasnio je Milošević.

Epidemija je poremetila planove, igrači je trebalo da već budu na Zlatiboru, ali zbog širenja virusa ostali su u „Zemunelu“.

„Igrači na pripremama vole da ih negde odvedete. To je psihološki problem, ali mi planiramo da ih za sedam-osam dana odvedemo na Zlatibor, ako situacija to dozvoli na nivou države, videćemo, pratimo – tako da će biti vremena da odemo“, rekao je Milošević.

Milošević je dodao da ovo nisu standardne pripreme, jer za njih nema dovoljno vremena, ali i da ekipa ne polazi od nule. Te objasnio zašto na startu nije bilo Umara Sadika.

„Niko nije dobio dozvolu da ide, ali pošto mu nismo dali da ide u Italiju, sada smo napravili izuzetak. Tu mu je porodica i ćerkica, tako da smo mu dali tri dana da odmori. U Aranđelovcu je, blizu Beogradu“, rekao je Milošević.

Šćekić i Lakčević negativni

Aleksandar Šćekić i Nemanja Lakčević su već pobedili korona virus. Njih dvojica su prethodnih dana bila u izolaciji, ali juče je objavljeno da su obojica bili negativni na testiranju. Šćekić se već ječe vratio treninzima, dok Lakčević ionako mora da miruje zbog povrede ligamenata kolena, koju je zadobio u finišu prethodne sezone. „Šćekić je trenirao odvojeno, a u narednim danima se očekuje da se priključi ekipi“, saopšteno je iz Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari