Fudbaleri ujedinjeni u humanosti: Posle Vukušića i Jovanović donirao novac za lečenje Sare Matić 1Foto: promo

Na terenu su ljuti protivnici, ali izvan njega fudbaleri su ujedinjeni u zajedničkoj misji da pomognu onima kojima je to najpotrebnije i pokažu da je humanost sastavni deo Mozzart Bet Superlige.

Maestralnim fudbalskim umećima, koje prikazuju iz kola u kola, bore se za titulu najboljeg a ovaj epitet zaslužno je u 12. kolu Mozzart Bet Superlige osvojio Saša Jovanović fudbaler TSC-a iz Bačke Topole.

Uz titulu najboljeg igrača kola sledi i novčana nagrada kompanije Mozzart u iznosu od 50.000 dinara, koje je Jovanović donirao za lečenje Sare Matić iz Lazarevca. Istu novčanu sumu na isti račun uplatio je i fudbaler FK Kolubare Ante Vukušić najbolji igrač osmog kola Mozzart Bet Superlige.

Sara Matić (14) je hrabra devojčica iz Lazarevca koja je jednom već pobedila opaku bolest, ali se, nažalost, ponovo našla u borbi za život. Ona boluje od akutne lifoblasne leukemije i novac je potreban za nastavak lečenja u inostranstvu.

„Domaće prvenstvo je ove godine podignuto na viši nivo što je pokazalo dosadašnje takmičenje. Nagrade koju kompanija Mozzart dodeljuje svakako je dodatna motivacija da pokažemo bolje rezultate jer tako znamo da time pomažemo i činimo dobro delo. Ja sam odlučio da novac prosledim za Sarino lečenje jer sam iz istog mesta kao i on. Iskreno se nadam da ćemo ovim putem pomoći za njeno lečenje” istakao je Jovanović najbolji igrač 12. kola Mozzart Bet Superlige.

Plaketu i ček koji je Jovanović prosledio za Sarino lečenje uručio je predstavnik kompanije Mozzart koja posle svakog kola najboljem igraču donira 50.000 dinara koje on daje u humanitarne svrhe. Za svakog igrača meseca pripremljena je donacija od 100.000 dinara, koju je prošlog meseca osvojio Nikola Štulić fudbaler FK Radničkog iz Niša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari