Fudbalska federacija Španije: Utakmica sa Kosovom prema protokolu FIFA i UEFA 1Foto: STARSPORT

Fudbalska federacija Kosova saopštila je danas da su iz Fudbalske federacije Španije dobili informaciju da će se utakmica tih selekcija odigrati u skladu sa protokolom FIFA i UEFA.

U saopštenju se navodi da je predsednik FFK Agim Ademi primio poziv iz španske federacije koja je tom prilikom izrazila žaljenje zbog vesti objavljene u lokalnim medijima i potvrdila da će se utakmica Španija – Kosovo odigrati u skladu sa propisima i protokolom Fifa i Uefa za zvanične utakmice.

U saopštenju se, takođe, navodi da je Fudbalska federacija Španije izrazila gostoprimstvo za kosovski nacionalni tim i bila otvorena u saradnji za sve potrebe koje FFK može imati.

Ademi je, sa svoje strane, izrazio poverenje u Fudbalsku federaciju Španije i izrazio uverenje da će se odigrati dve veoma dobre utakmice, kako u Sevilji, tako i na Kosovu.

Ademija su kontaktirali i zvaničnici Uefa kako bi razjasnili stvorenu situaciju i potvrdili da je sve u redu i da će se meč odigrati kako je planirano.

Ministarstvo spoljnih poslova Španije odličilo je da će reprezentacija te zemlje odigrati utakmicu na svojoj teritoriji s Kosovom, ali da „rival neće imati status kao ostale reprezentacije“, pisali su juče mediji.

FFK je reagujući na te informacije najavila je da neće odigrati utakmicu sa Španijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu ako ne budu intonirane himne i ne bude zastave Kosova, odnosno ako se ne poštuju protokoli predviđeni za utakmice fudbalskih reprezentacija kako je to utvrđeno pravilima FIFA i UEFA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari