Fudbalski kamp Barselone u Kovilovu 1Foto: Epa FRANCK ROBICHON (Arhiva)

Zvanični fudbalski kamp fudbalskog kluba Barselona biće otvoren sutra na terenima „Kovilovo“ resorta u Beogradu.

Španski treneri i skauti iz najčuvenijeg fudbalskog kluba stigli su još juče u Beograd, a pred njima će naredne nedelje imati priliku da se pokaže sto mladih fudbalskih talenata.

– Osim iz Srbije, deca su se prijavila i iz Engleske, Austrije, Rumunije… a uspeli smo da dovedemo i 20 dece bez roditeljskog staranja ili decu samohranih roditelja iz Bosne, Crne Gore i naše zemlje. Za njih je kamp besplatan, a cilj je da svi mladi talenti imaju jednako pravo da se pokažu, jer će najbolji igrači po proceni španskih trenera dobiti besplatan put u Barselonu i trenažni proces u školi fudbala La Masija, koja je iznedrila najveća imena španskog kluba Mesija, Ćavija i Inijestu – kaže direktor Barseloninog kampa za Srbiju Miroslav Radoičić.

Najbolji igrač od prošlogodišnjeg kampa koji je održan u Novom Sadu bio je osmogodišnji Ognjen Nikočević iz Podgorice, koji je pozvan posle besplatnog trenažnog procesa u Barseloni da ostane da živi i trenira tamo.

– To je dokaz da u školi La masija ozbiljno shvataju skauting i one prave, vanserijske talente žele da zadrže – kaže Radoičić.

Kamp traje do 21.juna, a mladi fudbaleri će na kampu pet dana učiti tehnike i veštine igre kratkih pasova, poznate kao „tika-taka“. Deca će imati dva treninga dnevno i svaki dan čas španskog jezika, a za slobodno vreme pripremljen im je i zabavno-edukativni program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari