Fudbalski klub Novi Pazar traži prijem kod nadležnih organa FSS 1Foto: FK Dragacevo (Ilustracija)

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da će povodom izjava trenera Sinđelića Dragana Đukanovića o uvredama pazarskih navijača na nacionalnoj osnovi, a za vreme utakmice dva kluba na Gradskom stadionu, zatražiti prijem kod čelnika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

„U minulom periodu ostvarili smo odličnu saradnju sa FSS i imamo puno poverenje u organe naše fudbalske organizacije u donošenju odluke povodom dešavanja na utakmici izmedju Novog Pazara i Sindjelića. Prihvatićemo svaku sankciju koja bude uvažavala argumente i činjenično stanje na terenu. Prvi dižemo glas da se osude nesportska dešavanja“, navodi se u saopštenju Pazaraca.

Čelnici pazarskog prvoligaša ističu da nikada neće prihvatiti da se incidentnim situacijama daje nacionalna ili nacionalistička konotacija.

„Tako nešto mogao je da vidi i čuje samo jedan čovek, od četiri hiljade prisutnih na stadionu. To je trener Sindjelića, izvesni Dragan Đukanović. Nećemo dopustiti da bilo ko gradi karijeru i stvara fudbalsko ime blateći naš klub jer 99,9 odsto fudbalske Srbije nikada nije čulo i ne zna ko je dotični. Sada se, eto, čulo i za tog fudbalskog genijalca“, piše u saopštenju Novog Pazara.

U tom klubu su izrazili spremnost da organima FSS predoče kompletnu dokumentaciju i video snimak utakmice, kako bi se svi uverili ko ne govori istinu.

„Osim toga, predložićemo da se pred svaku utakmicu radi test na drogu i alkohol za trenere jer bi po našem misšljenju to doprinelo da se izbegnu mnogi incidenti na našim terenima. Želimo da naglasimo da smo prilikom gostovanja Sindjeliću u Beogradu uvek bili prijateljski i korektno dočekani i žao nam je što zbog jednog čoveka, koji je prolazna kategorija u našem fudbalu, moramo da polemišemo sa tim klubom“, stoji na kraju saopštenja Novopazaraca.

Sinđelić je u nedelju pobedio sa 1:0, a Đukanović je rekao da je ekspedicija njegovog kluba na Gradskom stadionu doživela linč. Naveo je da su domaći navijači tokom utakmice vređali državu Srbiju i njene gradjane, a da su delegat utakmice, igrači i stručni štab beogradskog kluba gadjani raznim predmetima.

Đukanović je rekao i da je tražio od sudije da se prekine utakmica, što je on odbio iz straha za bezbednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari