Fudbalski superligaš iz Surdulice i prvoligaš iz Vranja ne štede novac za zimske pripreme 1Foto: FK Radnik iz Surdulice (arhiva)

Fudbaleri Radnika iz Surdulice člana Super lige Srbije zimske pripreme obaviće od Antaliji u Turskoj, dok iz „finasijski nestabilnog“ prvoligaša iz Vranja najavljuju da će tri nedelje boraviti na spremanju za prolećnu sezonu u Umagu.

Surduličani će u turskom letovalištu boraviti petnaest dana i kako je iz kluba najavljeno odigrati tri kontrolna meča. Prvi je zakazan za 20. januar protiv Himkija, a nakon tri dana sledi i meč sa Dinamom iz Tbilisija. Za 27. januar zakazan je i kontrolni meč Radnika protiv ekipe Ruh iz Ukrajne.

Prvi strelac Super lige Srbije Milan Makarić koji je postigao jesenas 12 golova, dobio je poziv da bude član Reprezentacije Srbije sastavljene od domaćih fudbalera za predstojeći američku turneju što u klubu ocenjuju kao „važnu podršku proverenom kvalitetu“.

Van zemlje će i fudbaleri Dinama, koji po rečim predsednika i trenera Dragana Antića, iako „nemaju para za dovodjenje pojačanja u zumskom prelaznom roku“ odlaze na pripreme u Hrvatsku u Umag.

Kako su preneli lokalni portali, citirajući Antića, fudbaleri Dinama će u Umagu na
pripremama biti od 19. januara do 5. februara.

Radnik iz Surdulice u Super ligi Srbije se nalaze van zone ispadanja, dok je pred fudbalerima Dinama žestoka prolećna borba za opstanak u drugoj ligi Srbije.

Iza kluba u Surdulici stoji potpredsednik Vlade Srbije Novica Tončev, vlasnik gradjevinske Kompanije „Tončev gradnja“, čiji je sin Stanislav Tončev direktor Radnika. Na čelu kluba iz Vranja je Dragan Antić „Recko“, kao trener i predsednik, dok je njegov sin Marko  Antić direktor kluba, a  drugi sin Miloš Antić igrač u prvom timu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari