Gaćinović: Naša je obaveza da izborimo direktan plasman na EURO 1foto: Peđa Milosavljević / STARSPORT

Srpski fudbaler Mijat Gaćinović izjavio je danas da želi da opravda poverenje selektora Stojkovića i da dobre igre iz kluba prenese u reprezentaciju.

„Drago mi je što sam sa reprezentacijom. Na meni je da opravdam poverenje selektora i dobre igre iz kluba prenesem u reprezentaciju. Prvo okupljanje sam propustio zbog povrede, posle toga nisam imao minutažu u klubu i logično da nisam dobijao poziv“, rekao je Gaćinović, a preneo FSS.

Reprezentativci Srbije su se okupili u Staroj Pazovi i pripremaju se za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Mađarske i Crne Gore.

„Sada igram konstantno u AEK-u i spreman sam da doprinesem igri nacionalnog tima. U Budimpešti nas očekuje pun stadion, vatrena atmosfera. Ali, zar nismo svi kao klinci sanjali da u takvom ambijentu igramo i pobeđujemo u dresu svoje zemlje?“, dodao je Gaćinović.

„Crnu Goru smo pobedili u oba meča, sa Mađarima imali mnogo više problema. Jasno je da nas očekuju dva velika izazova. Mađarska je i pre mesec dana u Beogradu pokazala da je vrlo organizovana i dobro vođena reprezentacija“, rekao je Gaćinović.

Srbija je u Beogradu poražena od Mađarske u prvom duelu.

„U njihovoj igri nema padova, svi na terenu pružaju maksimum, teško primaju golove. I pored toga, stvorili smo veliki broj šansi u drugom poluvremenu i nismo zaslužili da izgubimo. Sada je prilika za revanš“, rekao je on.

U prvom duelu protiv Crne Gore naša selekcija je zabeležila pobedu u Podgorici.

„Kada je reč o južnim susedima, tu već nema nikakvih tajni. Dobro se poznajemo, oni će biti jako motivisani, a naša je obaveza da na terenu dokažemo da smo bolji i da zaslužujemo direktan plasman na Evropsko prvenstvo“, istakao je Gaćinović.

Napadač Srbije Petar Ratkov izjavio je da je „isključivo“ želeo da obuče dres Srbije i da mu se „želja ostvarila“.

„Imao sam veliku podršku porodice, čekao bih i duže da je trebalo. Sada sam tu i daću sve od sebe da doprinesem dobrim igrama i pobedama svoje reprezentacije“, rekao je Ratkov.

„Povredio sam se i nisam mogao da se stavim na raspolaganje za duele protiv Mađarske i Litvanije. Ispratio sam obe utakmice, Mađari su nam u Beogradu naneli neprijatan poraz i dali nam dodatni motiv da im se revanširamo. Raduje me najava da će tribine stadiona u Budimpešti biti ispunjene do poslednjeg mesta“, dodao je Ratkov.

Srbija će gostovati Mađarskoj u subotu od 20:45, dok će tri dana kasnije dočekati Crnu Goru.

„Mitrović, Vlahović, Jović, Joveljić… sve su to sjajni napadači od kojih može dosta da se nauči. Mitru sam se divio kao klinac, smatram ga za svog fudbalskog idola, a sada sam doživeo da delimo svlačionicu i da budemo u istom timu. Upijam svaki njegov potez i trudiću se da svaku šansu iskoristim“, rekao je Ratkov.

Srbija je posle pet mečeva u kvalifikacijama osvojila 10 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari