Gas pod kontrolom 1

Novak Đoković je rutinski došao do treće stepenice u odbrani titule na Vimbldonu pobedom nad Manarinom – 3:0 (6:4, 6:3, 7:6) .

Bila je to njegova 30. uzastopna grend slem pobeda. U kišnom danu koji je satnicu najvećeg turnira na svetu okrenuo naopako, prvi igrač sveta je, čini se, davao gas taman toliko koliko treba da trijumf ne dođe u pitanje, a potrošnja ne pređe željene okvire.

Nije bilo previše atraktivnih poteza, Đoković je čak sa nekoliko grešaka i produžio meč jer je dozvolio Manarinu da napravi brejk u trenutku kad je na 5:4 u trećem setu servirao za meč. Pre toga je Francuz čak osam puta bio u takvoj situaciji i nijednom nije uspeo da uzme servis Đokoviću. Novak je otpor počeo da lomi tek u desetom gemu prvog seta, Manarino je pre toga zaista sjajno servirao. U drugom setu Đoković je brejk napravio na samom startu i do kraja, uz manje oscilacije, sačuvao tu prednost. Naredni protivnik biće mu pobednik meča Beluči – Kveri.

– Drago mi je ako smo publici pružili makar malo zadovoljstva jer se zbog kiše nije igralo na drugim terenima. Zadovoljan sam svojom igrom i drago mi je što imam kontinuitet na grend slem turnirima koji su u našem sportu najjača takmičenja – izjavio je posle meča Đoković uz napomenu da će se truditi da taj pobednički niz sačuva što je duže moguće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari