Crveno-beli u Nemačkoj ne žele da budu "vreća za udaranje", gde možete da gledate Crvenu zvezdu protiv Lajpciga 1

Pred fudbalerima Crvene zvezde večeras će biti pravi test fizičke i mentalne izdržljivosti na terenu Lajpciga (21.00) u trećem kolu Lige šampiona.

Preživeli su crveno-beli gostovanje Mančester sitiju i iz potpune podređenosti uspeli da dođu do podnošljivih 3:1 na startu Lige šampiona

. Lajpcig sigurno nije snage aktuelnog šampiona Evrope, ali je svakako izraziti favorit protiv crveno-belih.

Neumesno je uopšte porediti finansijske potencijale dveju ekipa, dubinu sastava i kvalitet protkan iskustvom na gotovo svim pozicijama u timu.

Na strani Lajpciga je suvi fudbalski kvalitet, tehnika i brzina igrača, kao i sposobnost igranja u različitim formacijama.

Ilustracije radi, Lajpcig je letos platio Lensu čak 43 miliona evra kako bi doveo startnog centarfora Loisa Opendu. Benjamin Šeško je iz bratskog Salcburga angažovan za 24 miliona evra što su cifre na koje bi bili ponosni i mnogo bogatiji klubovi u svetu.

U tom kontekstu, od Lajpciga je u domaćim okvirima sposobniji minhenski Bajern, dok je Borusija Dortmund u ravni sa klubom iz istočne Nemačke.

Marko Roze se, vodeći upravo Salcburg, dobro upoznao sa taktičkim sposobnostima trenera prinuđenih da iz striktne defanzive dođu do povoljnog rezultata.

Crvena zvezda je avgusta 2018. boreći se za ulazak u Ligu šampiona, iz gotovo nemoguće pozicije, u samo par minuta, izgubljeni meč i minus od dva gola pretvorila u bajkovit prolaz u grupnu fazu najelitnijeg takmičenja (2:2).

Roze je u najavi utakmice upravo i prepričao doživljeno iskustvo od pre pet godina, s tim da je razlika u tome što Lajpcig ima mnogo iskusniji i potentniji sastav u kojem jedan Timo Verner nije standardan.

Koliko je Lajpcig dominantan kod kuće svedoči podatak da je, osim protiv Mančester sitija u prošlom kolu Lige šampiona, poslednji put poražen na Red Bul areni 1. aprila u Bundesligi i to protiv Majnca (0:3).

Na staru sezone osvojili su i Superkup Nemačke pobedom nad Bajernom, dok su u domaćem prvenstvu trenutno peti sa 17 bodova.

U kojoj meri će fudbaleri Crvene zvezde moći da ispariraju velikom favoritu navijači crveno-belih ali i ljubitelji fudbala moći će večeras da isprate putem direktnih prenosa na RTS1 i Areni sport premijum 1.

Važno je istaći i da će Barak Bahar moći da računa na sve igrače, odnosno da se Osman Bukari oporavio od povrede koju je zadobio na poslednjem okupljanju reprezentacije Gane.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari