Generalna proba za Partizan 1Foto: STARSPORT

Više od mesec dana neigranja zvaničnih utakmica uticalo je na košarkaše Partizana kojima je na startu plej-ofa Superlige Srbije trebalo dosta vremena da „pokrenu mašinu“.

Zemunska Mladost sama po sebi nije niti bi trebalo da u subotnjem, drugom susretu predstavlja bilo kakvu rezultatsku opasnost, međutim iz perspektive izazova u polufinalu doigravanja, za crno-bele će biti generalna proba.

Kadrovski oslabljen povredama igrača formata Tomasa i Pejdža, odnosno Mozlija, koji se nalazi u Americi iz privatnih razloga, Partizan će u subotu biti u poziciji da sa maksimalnih 2-0 eliminiše „mlađeg brata“ i tako zaradi dodatni dan priprema za polufinalni serijal protiv Mege, koja je rutinski dobila Vojvodinu u prvom susretu i u Novom Sadu će pokušati da arhivira pulene Miroslava Mute Nikolića.

Partizan je na startu plej-ofa javnost upoznao sa talentom američkog beka Treja Dreksela, koji je neposredno pred doigravanje vraćen sa pozajmice upravo iz zemunske Mladosti.

Takođe, priliku da se priseti značaja i težine igranja u crno-belom dresu imao je centar Dušan Miletić, koji je abaligaški deo takmičarske godine proveo na pozajmici u čačanskom Borcu, dok je debi u redovima Partizana imao i 22-godišnji Aleksa Stepanović.

U sastavu je bilo mesta i za juniore Partizana, Mihaila Petrovića i Nikolu Radovanovića.

Uroš Trifunović je sa 16 poena pokazao da bi i u subotnjem revanšu trebalo da bude nosilac igre i neko ko će preuzimati odgovornost kada zbog rovitosti i nedovoljen fizičke pripemljenosti Jaramaz, Zagorac ili Veličković budu gubili dah.

Najneizvesnije bi trebalo da bude u Čačku; nakon brejka Borca u Železniku, FMP se nalazi pred eliminacijom. Iako je zadržao kompletan sastav sa kraja abaligaške sezone (pojačan centrom Dimitrijem Nikolićem), u odnosu na Borac koji je ostao bez četvorice igrača (trojica Amerikanaca i centar Miletić), FMP doživeo je poraz koji bi mogao da bude i pesonifikacija generalno loše takmičarske godine „pantera“.

Trener Marinović će i u subotu pružiti šansu kadetima Borca, Ćurčićima, identičnih i imena (Đorđe) uzdajući se u talente i sposobnosti momaka u spoljnoj liniji – Argentinca Lautara Lopeza i Arijana Lakića.

Prva runda plej-ofa

drugi meč

subota

Vojvodina – Mega            12.00 (0-1)

Borac – FMP        16.00 (1-0)

Mladost – Partizan           18.00 (0-1)

* serija se igra na dve dobijene, Crvena zvezda i Zlatibor startuju 30. maja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari