Generalni sekretar JSD tvrdi: Uzeće nam stadion u Humskoj zbog dugova koje je napravila uprava Fudbalskog kluba Partizan 1Željko Tanasković. Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Generalni sekretar JSD Partizan Željko Tanasković izjavio je danas da bi to sportsko društvo moglo da ostane bez stadiona u Humskoj zbog nedomaćinskog poslovanja uprave fudbalske sekcije crno-belih.

On je dodao da se još uvek ne zna koliki je iznos dugovanja, ali je saopštio da je hipoteka na stadion u Humskoj 11 milijardi dinara.

„Revizorska kuća trenutno obrađuje dokumenta. Postoje dugovanja za poreze i doprinose preko 71 milion, struja 19 miliona, voda 110 miliona dinara. Takođe, tu je i vansudska hipoteka od 11 milijardi dinara na stadion. Ukupan dug je oko 15 miliona evra i to je napravio fudbalski klub. Naša namera je da utvrdimo tačno o kojem iznosu je reč „, izjavio je Tanasković i dodao:

„Ideja je da sednemo sa ljudima iz fudbalskog kluba. Većinu troškova pravi fudbalski klub, a revizija će utvrditi kolika su dugovanja, ona su fakturisana. Neka dokumentacija više ne postoji jer je spaljena. Naša ideja je da svi klubovi članice sportskog društva imaju optimalne uslove i da spasimo našu imovinu. Ako fudbalski klub ne izvrši obaveze, izgubićemo stadion“.

Nekadašnji proslavljeni odbojkaški reprezentativac veruje da stadion Partizana može da donosi profit uz komercijalne sadržaje.

„Mi smo sad u procesu sagledavanja cele situacije. Želja nam je da na zemljištu oko stadiona napravimo montažni objekat za kolektivne i pojedinačne sportove, na kojem bi mogli da treniraju. Jedan od najlepših restorana u Beogradu je bio na stadionu JSD Partizan. Tamo se u poslednje vreme svašta dešavalo, ali želimo da i da to vratimo u normalu. Imamo crno-beli butik, magacinski prostor, možemo da napravimo i muzej. Ali sve to mora da sačeka dok se ne uradi revizija, da profesionalci odrade svoj deo posla, da vidimo koliko sportsko društvo duguje. Svi ti problemi su nastali zbog nedomaćinskog poslovanja fudbalskog kluba“, izjavio je Tanasković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari