Gol ili više za prolaz 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda je u Dansku na megdan Kopenhagenu (20.00, RTS), u revanš meču trećem kola kvalifikacija za Ligu šampiona, otputovala bez Pavkova, Bena i Babića, a uz pritisak da jedan gol najmanje (a možda i više) mora da postigne za prolaz dalje.

Crveno-beli su u Beogradu prikazali bolju igru od Kopenhagena, ali je danska ekipa bila mudrija i u Skandinaviju odnela rezultat koji joj daje blagu prednost za prolaz (1:1). Povrede Pavkova i Bena sigurno komplikuju situaciju za trenera crveno-belih Vladana Milojevića, mada u slučaju negativnog rezultata ne mogu biti alibi jer su obojica ionako trebala da odu iz kluba tokom leta (prvi je čak otputovao u Kinu na potpisivanje ugovora, pa se vratio u poslednjem momentu).

Zanimljivo je da Milojević u Dansku nije poveo ni Filipa Stojkovića, kome izgleda još uvek nisu oprošteni grehovi iz prošle sezone, kao ni gol primljen od Helsinkija u Finskoj.

Igrači Crvene zvezde još uvek nisu prežalili to što su u prvom meču primili gol iz penala, a u revanšu ostaje da se vidi da li su izvukli pouke iz grešaka koje su napravili na toj utakmici.

– Naravno da nam je svima i dalje krivo zbog penala, posebno kada znamo da im nismo dozvolili da naprave nijednu pravu šansu. Nadam se da ćemo podjednako dobro u defanzivi igrati i u gostima. Sigurno oni malo drugačije igraju na domaćem terenu, te ćemo i mi morati da promenimo neke sitnice za revanš, ali koračamo sigurno ka cilju – rekao je štoper Zvezde Nemanja Milunović.

Primljeni gol nije prežalio ni golman Milan Borjan.

– Teško padne kad primiš takav gol, a dominirao si tokom cele utakmice. To je znak da moramo da budemo još jači u revanšu, damo maksimum u utorak i uđemo u poslednje kolo za Ligu šampiona. Zvezda uvek ide na pobedu i iznad svih nas je. Moramo da ginemo za ovaj klub i grb. Navijači žive za naše pobede, hajde da pokažemo na terenu da i mi živimo za to – istakao je Borjan.

Miloš Degenek očekuje da će utakmica u Kopenhagenu biti slična onoj u Beogradu, odnosno da će Zvezda voditi glavnu reč na terenu, a da će protivnik iz kontri čekati svoju šansu.

– Oni su ubeđeni u svoj prolaz, mi u suprotno. Neka onaj gore odluči o tome. Nedostajaće nam Ben i Pavkov, nema ni Babića, ali mi smo ekipa i moraćemo da se žrtvujemo za njih. Bože zdravlja pa nek zaigraju u sledećem kolu protiv Jang Bojsa – naglasio je Degenek.

Dok je Vladan Milojević u meču Superlige protiv Mladosti iz Lučana odmarao prvotimce, trener Kopenhagena Stale Solbaken poslao je skoro najjači tim na megdan Lingbiju (2:0), odnosno jedino je napadač Ndoje ostavljen na tribinama. Oba gola na toj utakmici postigao je Jonas Vind koji je inače bio strelac iz penala za Kopenhagen u Beogradu. Sve karte za „Parken“ stadion (kapacitet 38.000) prodate su još za vikend, a u vreme odigravanja meča očekuje se prijatnih 20 stepeni Celzijusa, bez padavina.

Boaći garantuje prolaz

Za razliku od defanzivaca, napadač Ričmond Boaći je rekao da garantuje pobedu na „Parken“ stadionu.

– Zaslužili smo pobedu još u Beogradu i to je sigurno jasno i našem rivalu. Imali su mnogo sreće, ali to se dešava u fudbalu, ponekad budete mnogo bolji i primite gol iz jednog šuta. Marin je fenomenalan igrač i čovek, a ja u potpunosti preuzimam teret s njim na terenu. Takođe mogu i da garantujem prolaz – naglasio je Boaći.

Raspored 3. kola

Karabag – APOEL 18.30 (prvi meč: 2:1)

Rozenborg – Maribor 19.00 (3:1)

Dinamo Kijev – Klub Briž 19.30 (0:1)

Kopenhagen – Crvena zvezda 20.00 (1:1)

Ferencvaroš – Dinamo Zagreb 20.00 (1:1)

LASK – Bazel 20.30 (2:1)

Olimpijakos – Bašakšehir 20.30 (1:0)

Ajaks – PAOK 20.30 (2:2)

Seltik – Kluž 20.45 (1:1)

Porto – Krasnodar 21.00 (1:0)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari