Goleada na 42. izdanju Kopa Amerika se nastavlja. U noći između nedelje i ponedeljka odigrane su i druge dve četvrtfinalne utakmice, a uzimajući u obzir i prethodne dve – na četiri meča postignuta su ukupno 22 gola. Druge dve reprezentacije koje su ubedljivim trijumfima obezbedile sebi mesto među četiri najbolje ekipe jesu Argentina i Meksiko, koji su bili bolji od Perua (4:0), odnosno Paragvaja (6:0).

Goleada na 42. izdanju Kopa Amerika se nastavlja. U noći između nedelje i ponedeljka odigrane su i druge dve četvrtfinalne utakmice, a uzimajući u obzir i prethodne dve – na četiri meča postignuta su ukupno 22 gola. Druge dve reprezentacije koje su ubedljivim trijumfima obezbedile sebi mesto među četiri najbolje ekipe jesu Argentina i Meksiko, koji su bili bolji od Perua (4:0), odnosno Paragvaja (6:0). Ubedljivom porazu Paragvajaca umnogome je doprinela činjenica da je golman Aldo Bobadilja tek što je počeo meč skrivio jedanaesterac i morao ranije u svlačionicu (na gol stao treći golman), a sa 11 metara bio je precizan Neri Kastiljo, čime su Meksikanci stigli do vođstva. Isti igrač se do kraja susreta još jednom upisao u strelce, a pored njega od „sombrerosa“ mrežu su pogađali i Torado, Ruis, Blanko i Bravo. Njihov protivnik u polufinalu biće selekcija Argentine, jedina koja je u dosadašnjem toku takmičenja nanizala sve pobede. „Gaučosi“ nisu imali milosti ni prema Peruancima, s tim što su mrežu protivnika načeli tek u drugih 45 minuta. Golove za plavo – bele postigli su Rikelme (dva puta), Mesi i Maskerano. „Gaučosi“ su ovom pobedom još jednom najozbiljnije istakli kandidaturu za osvajanje naslova pobednika turnira. Selektor ove reprezentacije Alfio Bazile bio je veoma zadovoljan izdanjem svojih izabranika.
– Igrali smo strpljivo i razbijali odbranu protivnika. Kada smo to učinili, kada smo ih potpuno otvorili, samo je bilo pitanje trenutka kada će neka kombinacija uroditi plodom. Uvek je dobro kada pobeđujete, ali kada ekipa ostvari trijumf na ovakav način to me čini veoma ponosnim – rekao je posle meča Bazile.
Noćas se u okviru prvog polufinala sastaju aktuelni prvak Brazil i Urugvaj, dok će Meksiko i Argetnina međusobno snage odmeriti sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari