Golgeteri olovnih nogu, "palo" samo 12 golova 1Foto: Logo

Na osam utakmica 16. kola postignuto je samo 12 golova (1,5 po utakmici), najmanje od početka ovogodišnje sezone u drugoj srpskoj fudbalskoj diviziji.

Iznenađenje su priredili fudbaleri Novog Pazara, koji su osvojili bod protiv favorizovanog Metalca (1:1), čime su već na startu borbu za drugu poziciju učinili neizvesnijom, s obzirom da je malo ko očekivao da će domaćin propustiti prednost domaćeg terena. Ovaj kiks doneo je i prednost Dinamu od pet bodova na poziciji broj jedan. Proleter je sa 1:0 slavio protiv Užičana i sada Novosađani imaju samo bod zaostatka u odnosu na ekipu iz Gornjeg Milanovca. Ubedljivom pobedom od 3:0 protiv ČSK-a beogradski „orlići“ podgrejali su svoje ambicije u borbi za poziciju dva koja overava jednu od superligaških viza. TSC je u Bačkoj Topoli opravdao ulogu favorita protiv fenjeraša iz Jagodine (3:0) i pokazao da ima kvalitet za vrhunske domete.

Da na golu Teleoptika nije bio Jovan Trnić, fudbaleri iz Zemuna kući bi se vratili sa najmanje četiri gola u mreži. Dinamo je nastupio bez prvog strelca Zakarije Surake, te bez Gašića, Okamijana, Vukajlovića, Baranina, ali su domaći tokom celog susreta diktirali tempo i stvarali šanse. Jedini gol postigao je Lazar Ranđelović u 60. minutu za slavlje oko tri hiljade gledalaca na stadionu „Jumko“. Milan Ristić, trener gostiju, poželeo je Vranjancima da postanu superligaši, jer to „zaslužuju zbog ambijenta ali i kvaliteta koji poseduju“.

Bledunjav start Piroćanaca i samo remi protiv žilavih gostiju iz Varvarina (0:0) dodatno će zakomplikovati borbu ovog tima za opstanak. Domaćin tokom utakmice nije stvorio pravu šansu za gol, dok su gosti koji su se u pauzi pojačali imali više od igre, pa možda mogu da žale i za celim plenom. Bežanija je odolela protiv Inđije na svom terenu, mada su do bodova mogli i jedni i drugi. Ovako tim iz Beograda imaće mnogo posla da obezbedi dovoljnu količinu bodova za opstanak, s obzirom da će na kraju prvenstva četiri kluba u niži rang.

Antić: Blokada uplate i dalje traje

Utakmicu u Vranju pratio je i predsednik Komisije za regularnost FSS Dragiša Binić, koji se interesovao za stanje sportske infrastrukture, posebno se zanimajući gde će biti postavljen teren sa veštačkom travom koji je donacija Dinamu od srpske kuće fudbala. Ostao je bez odgovora, jer niko u Vranju se zasad ne bavi ovom temom, iako je klub u predvorju srpske fudbalske elite. Trener domaćih Dragan Antić nije propustio priliku da još jednom uputi kritike na račun gradskih vlasti koje i dalje blokiraju uplatu sredstava (11 miliona dinara) koliko je iz gradskog budžeta namenjeno ovom klubu.

Rezultati i tabela

*TSC Bačka Topola – Jagodina 3:0, ČSK Pivara – Sinđelić 0:3, Metalac – Novi Pazar 1:1, Budućnost – Radnički 1923 2:0, Dinamo – Teleoptik 1:0, Bežanija – Inđija 0:0, Proleter – Sloboda 1:0 i Radnički Pirot – Temnić 1924 0:0.

*Dinamo 38, Metalac 33, Proleter 32, TSC i Sinđelić 27, Inđija i Radnički 1923 22, Novi Pazar 21, Budućnost 20, Sloboda 18, ČSK Pivara i Bežanija 17, Teleoptik 16, Radnički Pirot 15, Temnić 1924 14, Jagodina 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari