Golgeteri u trećoj brzini 1

Klupski fudbal u Srbiji ima more mana i kao takav odavno već nije privlačan navijačima, čija ukupna prosečna poseta po kolu stane na tribine nekog većeg stadiona u bilo kojem od pet najjačih prvenstava Evrope.

Ali su zato oni što su ove subote i dan ranije izdvojili vreme i pare za posetu superligaškim događajima videli čak 26 golova ili 4,3 pogotka po meču, što je istinski raritet za naše uslove.

Najviše ih je palo u malom beogradskom derbiju Voždovca i Zemuna, u kojem su Zmajevi ispalili golgeterski šaržer po gostima iz Gornje varoši – 6:1. Od štopera Mihajlova, preko veziste Lukovića do vlasnika het-trika napadača Georgijevića, što je ekipi trenera Ilije Stolice makar na 24 sata i sinoćnje utakmice šampiona donelo preticanje Partizana na trećem mestu, dok je Lasickas potezom u zadnjem minutu susreta na krovu TC Stadion samo podsetio da je i povratnik u najviši rang takmičenja bio na terenu. U Subotici je takođe bilo veoma uzbudljivo, jer je domaći Spartak brojao do četiri, a golman Golubova dva puta kapitulirao posle šuteva niškog Radničkog – 4:2. Gostujući vezista Pavkov otvorio je i zatvorio goleadu na severu Vojvodine, ali su u periodu između toga Ivanović, Stojković i Radovanović (dva puta) doneli svom timu prvi trijumf posle dva vezana remija. Efikasno je bilo i u Ivanjici, jer je Javor s 3:2 odbranio „kuću“ u duelu s Radom. Građevinari su dva puta vodili u prvom poluvremenu, preko Volkova i Ajkovića, ali to nije bilo dovoljno čak ni za bod klubu sa Banjice, pošto su Krnić i Kovačević u nastavku utakmice dovršili posao započet neodbranjenim udarcem Ivankovskog. U Čačku je bilo za nijansu manje šah-matova, pošto su pogoci Mateusa i autogol Pantelića doneli tek drugu pobedu ^ačanima u ovoj SL, ovog puta protiv Radnika, za koga je počasni gol postigao Purović.

Najmanje promena rezultata bilo je Šapcu, gde su Lazarević i Klisura podelili „plen“ između Mačve i Bačke (1:1), odnosno u petak u uvodnom susretu 12. kola SL u Novom Sadu, kada je Kojašević doneo Vojvodini teško izvojevanu pobedu protiv Mladosti (2:0). Ostalo je još samo da Napredak i Crvena zvezda, odnosno Partizan i Čukarički poprave ili pokvare ovaj nesvakidašnji učinak.

          Superliga – 12. kolo

petak

Vojvodina – Mladost       2:0

subota

Mačva – Bačka   1:1

Borac – Radnik   3:1

Javor – Rad          3:2

Spartak – Radnički (N)     4:2

Voždovac – Zemun          6:1

sinoć

Napredak – Crvena zvezda

Partizan – Čukarički 19.00

TABELA: Zvezda (-2) 28, Vojvodina 25, Voždovac 24, Partizan (-2) 23, Spartak (-1) 22, Radnički 21, Čukarički (-1) 19, Radnik (-1) 15, Napredak (-1) 14, Zemun (-1) 13, Mladost 12, Mačva 13, Rad 8, Bačka 7, Javor 7, Borac 7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari