Golman koga je onesvestila petarda stavlja se na raspolaganje Senegalu 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Senegalac Mori Dijao (30), golman francuskog fudbalskog prvoligaša Klermona, dobio je dozvolu da se stavi na raspolaganje senegalskoj reprezentaciji za prijateljski susret s Kamerunom 16. oktobra u Lansu.

Dijao, koji je u nacionalnom timu prvi put branio tek nedavno u svojoj tridesetoj, ali je imao debi za nezaborav (Brazilci savladani na Sportingovom stadionu u Lisabonu s 4:2), neće dugo izbrisati iz sećanja ni utakmicu minulog kola šampionata Francuske.

 

U sami smiraj meča, na kojem je Monpelje kod kuće držao u šaci pobedu s 4:2, pokraj njegove noge, dok se spremao da uvede loptu u igru, pukla je petarda s tribine s najvatrenijim domaćim navijačima. Senegalac je pao kao pokošen. Njegova trauma je bila ozbiljna. Iznesen je na nosilima, bez svesti.

Sudija je povukao igrače u svlačionicu, a nedugo zatim je označio da se utakmica prekida. Klermon, koji je na začelju među 18 timova, dobiće sasvim sigurno tri boda za zelenim stolom.

 

„Šokiran sam. Takvim pojavama nije mesto na stadionu. U fudbalu sam ne da bih strahovao šta će da mi se desi nego zato što volim najviše na svetu to što radim. Radujem se što ću uprkos svemu moći da branim boje svoje zemlje“, oglasio se Dijao na Instagramu.

Za mesto u reprezentaciji se nadmeće s Eduarom Mendijem (31), standardnim čuvarom mreže, koji je minulog leta prešao iz Čelsija u saudijski Al Ahli.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari