Gomeš donosi prevagu 1

Posle dvonedeljnog rada u Ptuju, tri pobede (Honved, Krakovija i Gorica) i dva poraza (Rostov i Zarja) na kontrolnim mečevima u Sloveniji, fudbaleri Partizana završili su glavni deo priprema za sezonu 2018/2019.

I prema proceni trenera Miroslava Đukića puno toga napravili od okupljanja 11. juna, pa ambiciozno dočekuju prvi meč startnog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, sa Rudarom iz Pljevalja sledećeg četvrtka u Nikšiću.

– Veoma sam zadovoljan. Momci su odlično radili. Vidim da iz dana u dan igramo sve bolje, takmičarski dobro stojimo… Sada ulazimo u završnicu, gde bi forma trebalo da bude na vrhuncu za takmičenje u Ligi Evrope. Igrači dobro trče, a Partizan ima svoj stil, bez obzira ko igra. Agresivni smo, čvrsti i tvrdi, hoćemo da imamo loptu i ne dozvoljavamo rivalu da igra. Uz to imamo još mesta za napredak – ima svoj ugao gledanja stručnjak čija je prva godina drugog mandata u klubu iz Humske donela proleće u LE i Kup pehar, uz ubedljivo izgubljeno prvo mesto u prvenstvu.

Hvaljeni i osporavani strateg „parnog valjka“ na raspolaganju je imao čak 30 igrača, što je iznad trening standarda.

– Moramo da smanjimo kadar. Neki su svesni da ovde neće imati mesta i da moraju da traže drugu sredinu, da im ne prođe godina, a da ne budu ni na klupi. Ima tu i onih koji će da se prodaju… Uglavnom, svima je jasno da neće biti lako izboriti mesto u prvih 11. Tim pritiskom teraju jedni druge na boljitak. Videli smo dve ekipe koje igraju čvrst i ofanzivan fudbal, teško je odlučiti se koga staviti među startere, počed od Rudara.

Šansu da mu se nametnu imale su i novajlije: napadači Rikardo Gomeš i Nemanja Nikolić, štoper Mark Valijente i desni bek Ganbrijel Enake.

– Gomeš je konkretan igrač i donosiće razliku. Odmah vidi gol, šutira iz svih pozicija, može da bude pravo otkrovenje. I Nikolić je kvalitetan, jer ume da ostane sa loptom, zna da se kreće između linija, napada odlično bočne lopte, može da „preglavava“ u prostore u koje odlično upada Rikardo i daje nam dosta alternativa. Valijentove osnovne karakteristike su dobar izlazak iz poslednje linije i dobra postavka. Inteligentan igrač, ali još nije spreman. I Enake će nam dosta doneti, kada tako ofanzivan bude spreman – analizira Đukić, kojem se ozbiljno nametnuo i na mestu levog beka, u oba pravca korisni, produkt klupske škole fudbala 17-godišnji Zlatko Šehović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari