Gordan Petrić pred meč u Kelnu: Prilika igračima da pokažu koliko vrede u evropskom izlogu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je da su njegovi igrači spremni za meč 3. kola Lige konferencija sa Kelnom, koji se igra sutra (21.00) u Nemačkoj.

„Mislim da su igrači spremni, da su odmorni, da su svesni šta im donosi ova utakmica, da je to neki evropski izlog za dosta igrača, da se dokažu u ovako teškim utakmicama“, rekao je trener crno-belih.

On je dodao da je odsustvo Fejse i Belića veliki problem, ali da neće menjati koncepciju igre.

„Moraćemo da napravimo neki drugi balans u sutrašnjoj utakmici, ali kažem mislim da su igrači spremni i svesni šta nas očekuje sutra. Igramo protiv ekipe koja je možda favorit u našoj grupi i koja je navikla na ove utakmice svake nedelje, i mi smo delimično navikli, ali mislim da su oni u prednosti što se tiče ovakvih utakmica“.

Partizan je ove sezone u Evropi na dva gostovanja odigrao nerešeno 3:3, a Petrić ističe da u takvim situacijama ima dosta stresa i emocija.

„Pre bih izabrao neki drugi rezultat, ali ako mora da bude sa toliko golova da ljudi uživaju, eto potpisao bih zbog toga. Generalno ima tu dosta stresa i emocija, kad primite tri gola i kada date tri gola“.

Petrić je dodao da se ne obazire na najave trenera nemačkog tima Štefana Baumgarta da će Keln nastupiti bez nekoliko prvotimaca, kako bi ih sačuvao za prvenstvenu utakmicu sa Borusijom iz Menhengladbaha.

„To što će oni odmarati za sledeću utakmicu, tu problematiku imamo i mi u našem prvenstvu, sad je na njemu da izabere najboljih 10 igrača koji će se suprostaviti Partizanu. Ne verujem da to nešto menja, vidi se kako Keln igra, ne mogu da promene filozofiju i principe igre“, izjavio je Petrić najavljujući utakmicu u Kelnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari