Gosti bez ijednog boda 1Foto: D. Stanić / Vranjske

Za fudbalere u drugoj srpskoj diviziji sreda je bila radni dan pa su odigrane utakmice 25. kola u kome je odrednica da gosti nisu osvojili nijedan bod. Na osam utakmica domaće ekipe su dominirale.

Postignuto je 15 golova, opet manje od dva po utakmici, a gosti su postigli samo jedan pogodak (Dinamo – Jagodina 2:1).

Mačva drži prednost od pet bodova u odnosu na sada drugoplasirani Zemun, koji je iskoristio kiks „era“ u Čelarevu (ČSK – Sloboda 0:0) i sada ima bod prednosti na drugoj poziciji koja vodi u srpsku fudbalsku elitu.

U poslednjih pet kola Užičanima će biti teže da preskoče ekipu iz Gornjeg grada, za šta su delimično i sami krivi zbog izgubljenih bodova pre svega na svom terenu i oscilacija u formi. To će u fokus staviti „ljude u crnom“ i odgovorne u FSS koji određuju delioce pravde za mečeve u Prvoj ligi Srbije. Možda bi delegiranje sudija sa A liste delioca pravde poput Milorada Mažića i onih koji imaju superligaško iskustvo smanjilo rizik od „sumnjivih“ rezultata, a sve u cilju očuvanja regularnosti.

Pomalo neočekivano, u vrhu tabele su i dva kluba sa „južne pruge“ Radnički iz Pirota i vranjski Dinamo, što se na početku prvenstva nije moglo očekivati. Dinamo je tek prvi prolećni poraz doživeo u sedmom kolu od Budućnosti u Dobanovcima, ali je zato pobedom protiv Jagodinaca u jednoj dosta čudnoj utakmici sa rezultatskim obrtom i penalom za domaće u zaustavnom vremenu, ostao neprikosnoven na domaćem terenu. Ujedno ovo je i prvi poraz Jagodine u nastavku prvenstva.

Kao što na vrhu postoji samo jedna dilema – Zemun ili Sloboda, tako pored dva kluba koja su sasvim sigurno već srpskoligaši (OFK Beograd i Kolubara), traže se još dva imena za selidbu u niži rang. Opstanak BSK-a iz Borče je u domenu teorije, a šanse za put u niži rang traži se između OFK Odžaka, ČSK-a i Sinđelića. Svakako da je utisak celokupnog prvenstva posrnuće „romantičara“ sa Karaburme, kojima će trebati najmanje dve godine da se vrate na staze stare slave.

Jagodinci protestovali sedeći

Nakon što je sudija Mitić utakmicu Dinamo – Jagodina (2:1) produžio za deset minuta, a potom u 95. minutu dosudio penal za domaću ekipu koja je na taj način izvojevala pobedu fudbaleri gostiju posedali su na travu odbijajući da nastave utakmicu nezadovoljni suđenjem. Utakmica je ipak privedena kraju, a gosti su igrali sa devet igrača, jer su dobili dva crvena kartona.

Tabela’]

Mačva 53, Zemun 48, Sloboda 47, Radnički 38, Dinamo 37, Inđija 36, Bežanija i Jagodina 34, Proleter i Budućnost 33, Sinđelić 29, ČSK 28, OFK Odžaci 26, BSK 25, Kolubara 22, OFK Beograd 13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari