Grčki mediji pišu: Panatinaikos čeka 300.000 evra od Crvene zvezde i do uplate neće dati neophodne papire za registraciju 1Nemanja Nedović photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Činilo se da će povratak Nemanje Nedovića u Crvenu zvezdu proteći, pravno-formalno, na rutinski način, međutim, različito tumačenje ugovornih obaveza dovelo je do kakofonije na relaciji Panatinaikos-igračev menadžer-Crvena zvezda. Prema pisanju grčkih medija, PAO očekuje uplatu 300.000 evra od strane crveno-belih i tek nakon te transakcije proslediće neophodne papire na Mali Kalemegdan.

Iako su juče iz Crvene zvezde zvanično obavestili javnost da je Nemanja Nedović novi igrač crveno-belih, prema pisanju grčke agencije SDNA Atinjani još uvek čekaju uplatu od 300.000 evra na ime obavezne otkupne klauzule.

Iz tih razloga, u klubu se još uvek nisu zvanično oprostili od Nemanje Nedovića. Situaciju je zakomplikovala situacija oko Nedovićevog ugovora potpisanog prošlog leta. Tada je dogovorena saradnja na godinu dana uz automatski produžetak na još jednu sezonu ako Nedović odigra 28 od 34 utakmice Evrolige. Zbog suspenzije ruskih klubova srpski reprezentativac skupio je 26 od moguća 32 nastupa u elitnom takmičenju, pa je tako klub iz Atine smatrao da je pravosnažno ugovor produžen za sezonu 2022/23.

Ipak, Miško Ražnatović, menadžer Nemanje Nedovića, u razgovorima sa upravom Panatinaikosa istakao da uslovi za produžetak ugovora ipak nisu ispunjeni, zbog čega bi Nedović u Crvenu zvezdu trebalo da se vrati kao slobodan igrač.

Uprkos tome, u Panatinaikosu insistiraju na uplati otkupne klauzule i dok do nje ne dođe ne planiraju da pošalju Crvenoj zvezdi izlaznu dokumentaciju.

Srpski i regionalni šampion ima mogućnost da čeka Nedovićeve papire do početka nove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari