Grgiću najbolji rezultat dana, pobede Arunovićeve i Petrova 1Foto: Streljački savez Srbije

Troje srpskih strelaca takmičili su se minulog vikenda u nemačkoj Bundes ligi vazdušnim pištoljem.

Na vatrenu liniju izašli su Zorana Arunović (Ludvigsburg), Duško Petrov (Vilmandingen) i Dimitrije Grgić (Valdkirh). Svi su članovi ekipa iz grupe Jug, u kojoj je, u mestu Krumenab, održano peto kolo.

Najbolji rezultat petog kola postigao je Dimitrije Grgić, koji je u duelu svog Valdkirha sa Etlingenom pogodio vrlo dobrih 386 krugova. Međutim isti rezultat ostvario je njegov direktan rival iz Etlingena, Islanđanin Asgeir Sigurgeirson. Odlučivalo je raspucavanje, u kome je Grgić pogodio devet krugova, a Islanđanin „desetku“ i doneo poen svojoj ekipi. Ipak, Valdkirh je u ukupnom rezultatu slavio sa 3:2 i zabeležio peti trijumf u ligi.

Vilmandingen za koji se takmiči Duško Petrov je sa 3:2 pobedio Dinamint Firt. Petrov je ostvario najbolji rezultat u meču, pogodio je 381 krugova. Rival mu je bila Klaudija Verdikio Krause, nemačka reprezetntativka i nekadašnja prvakinja Evrope, koja je „ubila“ 378 krugova.

Ludvigsburg Zorane Arunović je sa maksimalnih 5:0 pobedio ekipu Tumsenroj. I Arunovićeva je bila ubedljiva, rivalku Sonju Vajs pobedila sa 378:365.

Arunovićeva i Petrov su se prvi put takmičili ove sezone, Grgić je učestvovao u svih pet kola, sa vrlo dobrim prosekom od 385,4 kruga. Po tom kriterijumu je drugi na listi strelaca u grupi Jug. Prvo mesto drži još jedan srpski reprezentativac Damir Mikec, član Kalhajma. Mikec je ove sezone gađao u dva kola (trećem i četvrtom) sa odličnim prosekom -389,5 krugova (386 i 393).

U meču Bundes lige, ekipa prijavljuje po pet članova, svaki od njih ima direktnog rivala u protivničkom timu. Puca se 40 metaka, a bolji iz pojedinačnog duela donosi poensvojoj ekipi.

Prvo mesto na tabeli Bundes lige grupe Jug sa maksimalnih 10 bodova drži Grgićev Valdkirh. Slede Minhen i Kalhajm sa po osam bodova. Ludvigsburg je sa peti sa šest, a Vilmandingen, koji je u petom kolu osvojio prva dva boda u sezoni, deveti u konkurenciji 12 ekipa. Četiri najbolje plasirana tima posle 11. kola idu na završni turnir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari