Griliš gleda Halanda i ne veruje: On nije ljudsko biće 1EPA-EFE/PETER POWELL

Saigrač Norvežanina fasciniran onim što pojačanje iz Borusije Dortmund radi u napadu Mančester sitija.

Erling Haland je daleko od vrhunca karijere, ali već sa 22 godina pomera granice u fudbalu. Zvuči neverovatno, ali je istinito – robusni, ali vrlo pokretljivi centarfor je od debija za Građane, ove sezone, dao već 19 golova na 12 utakmica.

I to bez prestanka igra simultanku sa protivničkim golmanima, pa je samo prošlog vikenda, u premijerligaškom derbiju sa Mančesterom junajtedom, postigao het-trik, a ove srede, protiv Kopenhagena u Ligi šampiona dodao dva pogotka.

„Neverovatno je to, iskreno. Nikad nisam video ništa slično u životu. Kad je dao prvi i drugi gol, samo sam se smejao. On je uvek tamo gde bi trebalo da bude. Golman mi je doviknuo nešto dok sam odlazio od njega. Rekao je: ‘On nije ljudsko biće!’. Odgovorio sam mu: „Zar meni to govoriš?

Nadam se da će ostati u ovoj formi i da će nas voditi ka slavi“, impresioniran je i Sitijev vezista Džek Griliš, dok se trener Žozep Pep Gvardiola posle jednog neodbranjivog šuta Erlinga u mrežu Danaca držao za glavu i u čudu pokazivao na Halanda.

Sa takvom aždajom u špicu, ne čudi što prvak Engleske dominira u svojoj grupi LŠ, sa tri pobede i gol razlikom 11:1. U konkurenciji Borusije (D), Sevilje i Kopenhagena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari