Gštad Argentincu Kačinu: Peti prvenac na ATP turu ove godine 1Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Prvo put u finalu – prvi trijumf. Argentinski teniser Pedro Kačin (90. na svetskoj listi), koga je Novak Đoković savladao sa 6:3, 6:3, 7:6 (7:4) u prvom kolu Vimbldona, a ovaj našu 19-godišnji nadu Hamada Međedovića (183) u polufinalu u Gšdatu ubedljivo sa 6:3, 6:1, osvajač je turnira na šljaci podno bernskih Alpa u Švajcarskoj.

U odlučujućem meču je s 3:6, 6:0, 7:5  savladao 35-godišnjeg Španca Alberta Ramos-Vinjiolasa (79). Okršaj je trajao skoro dva i po časa.

Gštad Argentincu Kačinu: Peti prvenac na ATP turu ove godine 2
Foto: PA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Ramos-Vinjolas, pobednik 2019, lako je u polufinalu izašao na kraj s našim drugoplasiranim teniserom Miomirom Kecmanovićem (44) sa 6:2, 6:3.

Kačin, 28-godišnjak, koji je i pre Vimbldona ispao u prvom kolu, kada ga je na travi na Majorci pobedio Nemac Janik Hanfman (njega je Međedović u Gštadu izbacio u četvrtfinalu), peti je u ovoj godini koji se domogao prvenca.

To je pošlo za rukom i Holanđaninu Talonu Griksporu (Pune u Indiji, tvrda podloga), Vu Jibingu (Dalas, tvrda), prvom Kinezu pobedniku ATP turnira ikada, Francuzu Arturu Flisu (Lion, šljaka) i Amerikancu Kristeferu Jubenksu (Majorka, trava).

Šansu da im se pridruži ima 18-godišnji Amerikanac Aleks Mihelsen (190), koji večeras u Njuportu igra u finalu protiv Francuza Adrijena Manarina (38), još jednog 35-godišnjeg veterana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari