Gudurić prvi put dvocifren 1Foto: Beta/AP/Brandon Dill

Došao je ovog leta u NBA bez prevelike pompe; strpljivo je počeo da gradi reputaciju i poverenje kod trenera Tejlora Dženkinsa, prevashodno se trudeći u odbrani i pokušavajući da shvati tendencije u ekipi iz Tenesija, koja je u fazi stvaranja novog tima.

Marko Gudurić je u prvim mečevima bio košgeterski veoma skroman, ali se nije ni ispucavao, tačnije, nije bio ni u prilici da pokaže segmente igre u kojima se razlikuje od američkih igrača, koji su daleko više individualno nastrojeni.

Trebalo je tačno devet mečeva i susret sa Dalasom da srpski reprezentativac nagovesti ofanzivne mogućnosti; iako su Grizlisi poraženi u duelu sa Mavsima na kome je postignuto više od 250 poena (122:138), popularni Gudura pamtiće utakmicu po tome što je prvi put imao dvocifren učinak (14p, 4as, 2ukr).

U skladu sa dobrom partijom, Gudurić je imao i najveću minutažu od početka sezone (28 minuta), međutim timski Grizlisi nisu imali rešenja za Luku Dončića, uz Lebrona Džejmsa verovatno najdominantnijeg igrača od starta takmičarske 2019/20 u NBA.

Slovenački reprezentativac postigao je 24 poena, uz 14 skokova i osam asistencija i sigurno bi ostvario peti tripl-dabl ove sezone da ga je trener Rik Karlajl koristio u poslednjoj četvrtini.

Boban Marjanović prvi put je startovao u dresu Dalasa, s obzirom na to da se Kristaps Porzingis oporavlja od povrede kolena. On je ubacio devet poena, a imao je i pet skokova. Da Memfis ima puno problema u odbrani ilustruje podatak da je na poslednje tri utakmice u proseku primao 125 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari