Gvardiola: Jako dobar rezultat 1Foto: EPA-EFE/ RODRIGO JIMENEZ

Zinedin Zidan i Real su godinama bili savršen spoj u Ligi šampiona, jer je u vreme prvog trenerskog mandata nekada maestralnog fudbalera madridski klub nanizao tri titule prvaka Evrope, ali sada uz ovaj „par“ stoji veliki znak pitanja u osmini finala istog takmičenja.

Stavili su ga Mančester siti i trofejni mu kolega Žozep Gvardiola, s 1:2 na terenu španskih „kraljevića“.

– Jesmo utučeni, ali znamo svi da se igra 180 minuta i da je sve moguće. Čak i da smo dobili ista bi bila situacija. Uradili smo jako težak posao kada smo postigli gol, a onda smo sve prosuli za deset minuta – nije se libio da prizna osvajač i igračkog „ušatog pehara“ s Realom nakon kikseva njegove ekipe u dosadnjikavoj utakmici na „Santjago Bernabeu“.

– Dali smo sve od sebe na terenu, ali nedostajalo nam je tih deset minuta koncentracije. Utakmica je bila fizički iscrpljujuća, a na kraju meča smo platili skupu cenu greškama. Išli smo iz jedne u drugu.. No, to je fudbal. Nemoguće je promeniti nešto što je prošlo, ali nije neizvodljivo u revanšu. Moramo da pobedimo ako hoćemo da preživimo u Ligi šampiona – nema Zizu vremena za kukanje, čak ni zbog suspenzije ključnog člana zadnje linije Serhija Ramosa, jer mora da smišlja taktiku za nedeljni večiti derbi sa prvim pratiocem na tabeli La lige – Barselonom.

Pep Gvardiola je imao razloga za osmehe, jer je između ostalog upisao 28. trenersku pobedu u nokaut fazi LŠ, pretekavši iskusnije Karla Ančelotija, Aleksa Fergusona i Žozea Murinja.

– Kada se pobedi sve je samo cveće i priča se o inteligentnim trenerima. Kada se izgubi, sve je suprotno. Da smo izgubili, svi bi me kritikovali jer sam po mišljenju novinara počeo meč bez centarfora. Ali svi radimo ono što možemo. Imali smo puno prilika, a oni su do gola imali samo jednu šansu Benzeme. „Santjago Bernabeu“ nije mesto na kojem možete da stvorite baš 20 šansi za gol – smireno je primao čestitke i komplimente tvorac najvećih uspeha u novijoj istoriji Barselone, još vrlo oprezan u vezi krajnjeg ishoda dvomeča sa najčešćim kontinentalnim prvakom.

– Ako je neki tim sposoban da se izdigne u Ligi šampiona onda je to Real. Nismo uspeli da se nametnemo na početku meča jer su oni veoma dobro kontrolisali situaciju na terenu. Markirali su nas kada smo bili bolji, a onda smo mi dali golove kada su oni bili bolji. Ovo je takmičenje sa usponima i padovima. Stvorili smo mnogo šansi, ali je njihov Kurtoa bio sjajan. Ovo je jako dobar rezultat jer smo dali dva gola u gostima – smatra Gvardiola.

Osmina finala LŠ

Atletiko – Liverpul 1:0

Borusija D. – PSŽ 2:1

Atalanta – Valensija 4:1

Totenhem – Lajpcig 0:1

Čelsi – Bajern 0:3

Napoli – Barselona 1:1

Lion – Juventus 1:0

Real – Mančester siti 1:2

* Revanši su od 10. do 18. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari