Gvardiola obara negativan rekord u svojoj trenerskoj karijeri 1foto EPA-EFE/PETER POWELL

Teško je poverovati i gotovo teže izreći, ali Mančester siti pod vođstvom Pepa Gvardiole prolazi kroz jedan od svojih najgorih trenutaka od dolaska slavnog trenera na klupu ovog engleskog kluba.

Siti sada ima četiri uzastopne utakmice bez pobede u Premijer ligi, a lider u šampionatu Arsenal im beži za šest bodova.

„Građani“ su već pokazivali određene slabosti ove sezone, ali poraz od Aston Vile bio je za njih veoma bolan. Trener Vile Unai Emeri nadmašio je protivnika u svim fudbalskim aspektima. Sa hrabrim pristupom i agresivnim i rizičnim pritiskom, tim iz Birmingema dominirao je tokom cele utakmice, a pobeda je bila zaslužena i verovatno premala s obzirom na prikazano. I kao da to nije bilo dovoljno, uzeli su im i treće mesto.

Utakmica je bila toliko loša da su oboreni neki negativni rekordi na nivou kluba. Mančester siti je završio utakmicu sa samo dva šuta u okvir gola i jednim pored, a svi su bili zabeleženi u prvom poluvremenu, što znači da nisu ni stigli da šutnu ka golu rivala u drugom poluvremenu. Nešto slično se nije dogodilo ekipi od 2007. godine, a tada je još uvek nije kupila grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. I to nije sve, jer je takođe postala utakmica sa najmanje udaraca na gol Sitija u poslednjih više od 20 godina.

Stvar nije stala tu, jer je i Pep Gvardiola postavio negativan rekord. Katalonac se uvek isticao po ofanzivnom, kontrolisanom i napadačkom stilu igre, što je dodatno naglašeno od njegovog dolaska u Premijer ligu. Zato se nije očekivalo da će njegov tim imati samo tri udarca na gol, nešto što mu se nikada nije dogodilo u trenerskoj karijeri, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari