"Hajde da gledamo napred...": Barselona postala statista u Ligi šampiona, a njen predsednik prosipa fraze 1 EPA-EFE/Alejandro García

Đoan Laporta pokušava da ostane optimista u javnim nastupima, iako višestruki šampion Evrope već drugu sezonu zaredom ispada u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

Kako je igrala tako je Barselona i prošla u joj jednoj svojoj razočaravajućoj sezoni Lige šampiona, pa su valjda samo u katalonskom klubu verovali da mogu u zadnjih 180 minuta da uhvate priključak za voz koji vodi u Top 16. Težak poraz od Bajerna (0:3) i ubedljiva pobeda takmaca Intera nad Viktorijom iz Plzenja (4:0), u pretposlednjm kolu C grupe, raspršili su i poslednje iluzije osvajača pet „ušatih pehara“.

„Čudo se nije desilo. Inter je pobedio i meč je za nas emotivno bio vrlo komplikovan. Ne možete da krivite igrače ni za šta, uradili su najbolje što su mogli. Moramo da gledamo napred. Znali smo da će biti uspona i padova u ovom procesu rekonstrukcije tima.Poruka navijačima je – hajde da gledamo napred! Imamo Primeru, imamo druga takmičenja… Imamo i najbolje navijače na svetu. Ćavi je takođe pružio priliku mladim igračima kako bi i oni mogli da napreduju“, širi lažni optimizam Barselonin predsednik Đoan Laporta.

Trener Ćavi takođe tvrdi da je epilog utakmice u Milanu demoralisao njegovu ekipu u kasnijem duelu sa nemačkim prvakom.

„Opraštamo se od Lige šampiona. Ovo je udarac koji nas primorava da budemo samokritični. Razumem da ljudi pričaju o neuspehu, ali analizirali smo sve. Napravili smo mnogo grešaka, ali u drugim utakmicama takmičili smo se da zaslužimo više. Moramo da se suočimo sa realnošću. Rekao sam da moramo da rastemo kroz teške trenutke, moramo da nastavimo dalje! Činjenica da smo već znali da smo eliminisani iz Lige šampiona pre utakmice sa Bajernom mnogo je uticala na nas. Nismo se takmičili danas, nismo dostigli Bajernov nivo“, iskren je Ćavi.

Pedri nema dilemu da je novo ispadanje u grupnoh fazi ispod svakog nivoa jednog od dva najtrofejnija kluba Španije.

„Naravno, ovo je neuspeh. Barsa uvek mora da ide dalje od grupne faze i da se bori za trofej u Ligi šampiona. Moramo da poboljšamo mnogo stvari kako bismo bili u stanju da se takmičimo. Jedna od stvari koju moramo da popravimo su donošenje odluka, smirenost na lopti i neki fizički aspekti. Moramo da budemo smireniji kada imamo loptu, ponekad žurimo i često gubimo posed… Vrlo smo mlad tim i imamo mnogo prostora za napredak. Jasno je da nismo dovoljno dobri da bismo se takmičili u Ligi šampiona“, rekao je vezista Barselone.

Blaugrana je poslednji put vladala Evropom 2015. godine, a pre toga je LŠ ili Kup šampiona osvajala 1992, 2006, 2009. i 2011. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari