Hala gde padaju najjači 1Foto: BETA/SASA DJORDJEVIC/MO)

Od osvajanja Kupa Radivoja Koraća, košarkaši Partizana, većina njih, imali su dvonedeljnu pauzu.

FIBA prozori posvećeni reprezentativnim kvalifikacijama, omogućili su provetravanje i malo lufta u redovima crno-belih.

Uigravanje, posvećeno završnicama u ABA ligi i Evrokupu bez prisustva Zagorca, Jaramaza, Trifunovića i Veličkovića (igrali za reprezentaciju Srbije) u samom uvodu, biće „pretreseno“ u subotu u Novom Mestu (18.00).

Krka je kod kuće umela da nadigra Crvenu zvezdu i Budućnost i s obzirom da još uvek izabranici Vladimira Anzulovića nisu obezbedili opstanak u ABA ligi, košarkaši Partizana bi trebalo da imaju osećaj koji žulj ume da napravi na tabanima.

Meč u Novom Mestu biće i prvo konkretnije gostovanje Partizana van Beograda posle osmog kola i duela u Podgorici. Seriju od čak 11 utakmica u prestonici Srbije, crno-beli su materijalizovali na način da će u slučaju sve tri pobede do kraja ligaškog dela sigurno obezbediti prvo mesto pred plej-of. Krka je u seriji od četiri poraza u ABA ligi i pauza na Jadranu trebalo je da im posluži da podignu nivo igre, pogotovo u napadu (najlošiji u ligi).

– Vraćamo se u takmičarski ritam nakon pauze zbog FIBA prozora. Ta prva utakmica je uvek nezgodna, naročito jer igramo u gostima, u specifičnoj atmosferi, hali u kojoj je domaća ekipa ove sezone savladala i Budućnost i Crvenu zvezdu. Ekipa Krke do kraja sezone igra tri mini finala i sigurno će dati sve od sebe za još jednu veliku pobedu. S druge strane, naše je da se pripremimo i prikažemo dobru, čvrstu i pametnu igru. I nama su sve utakmice do kraja jednako važne kao i njima – naglasio je Andrea Trinkijeri.

Meč u Novom Mestu mogao bi da posluži italijanskom stručnjaku da polako u sistem uvede Brajana Angolu, bivšeg studenta Florida Stejta, koji je kao poslednje pojačanje doveden iz belgijskog Ostendea kako bi odmenio povređenog Redžija Redinga.

I Nemanja Gordić bi mogao da se nađe u protokolu posle pauze prouzrokovane izvrtanjem skočnog zgloba u Bolonji na meču sa Virtusom.

Vratićemo se srećni

Stefan Birčević je takođe podsetio da je Krka ove sezone u Novom Mestu pobedila Crvenu zvezdu i Budućnost: „Krka je na svom terenu dobila i Budućnost i Zvezdu, što govori da u meč moramo ući maksimalno ozbiljno, kao što smo to činili i do sada u ABA ligi i u Evrokupu. Mislim da ipak sve zavisi od nas i da moramo pokazati naše najbolje izdanje. U tom slučaju, verujem da ćemo se iz Novog Mesta vratiti srećni“, istakao je krilni centar crno-belih.

Raspored i tabela

20. kolo

subota

Krka – Partizan 18.00

Zadar – FMP 20.00

nedelja

Mega – Igokea 12.00

Primorska – Cibona 20.00

Crvena zvezda – Cedevita Olimpija 21.00

ponedeljak

Budućnost – Mornar 18.00

1. Partizan 15-4

2. Budućnost 14-5

3. Crvena zvezda 12-7

4. Cedevita Olimpija 12-7

5. Mornar 12-7

6. Primorska 11-8

7. FMP 10-9

8. Igokea 7-12

9. Cibona 6-13

10. Krka 6-13

11. Mega 5-14

12. Zadar 4-15

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari