Hala u kojoj trenira atinski AEK dobila ime po tragično preminulom srpskom košarkašu 1Stevan Jelovac. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Uprava AEK odlučila je da dvoranu u kojoj treniraju igrači ovog kluba preimenuje iz „Ano Losia“ u „Stevan Jelovac“, u čast srpskom košarkašu koji je nastupao za tim iz Atine.

Jelovac je tragično preminuo je u decembru prošle godine od posledica moždanog udara, koji je doživeo na treningu tri sedmice pre smrti.

Nedugo nakon toga, atinski “orlovi” su povukli iz upotrebe dres sa brojem 13 koji je nosio srpski košarkaš, a sada su odlučili da i na ovaj način odaju počast srpskom košarkašu.

Jelovac je karijeru počeo u mlađim kategorijama Partizana da bi prve seniorske mečeve odigrao Vizuri 2008. godine. Dve godine kasnije prešao u redove Crvene zvede, a još je nastupao i za Antaliju, Kazertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Njižnji Novgorod Bamberg, Ganzijatep.

Nije izabran na draftu 2011. godine, da bi 2016. godine igrao letnju ligu za Dalas, ali nije potpisao ugovor sa klubom iz Teksasa.

Za reprezentaciju Srbije debitovao je sa 28 godina i imao vrlo zapaženu rolu u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari