Halep: O čemu priča Voznijacki, ja nisam bila dopingovana 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Simona Halep se vratila na teren, izgubila mada je dobro odigrala, ali teže joj je bilo van terena nego njemu. Njen prvi meč od Ju-Es opena 2022. ipak nije mogao da prođe bez kontroverzi.

Udarac nije stigao sa tribina, nego od koleginice, sa konferencije za medije. Dok je publika pružala sjajnu podršku – orilo se od poklika „Simona, Simona!“ – Karolina Voznijacki nije pozdravila povratak koleginice koja je dobila crno na belo da sama nije uradila ništa pogrešno, piše Sport Klub.

Kažnjena je sa devet meseci suspenzije zbog tuđe krivice. Nedozvoljenu supstancu je dobila od stručnjaka Akademije Patrika Muratoglua.

– Uvek sam bila iskrena kada je u pitanju doping, uvek sam želela da sport bude čist – istakla je Dankinja uz dodatak da joj je Halepova uvek bila simpatična.- Ovo nije upereno na Simonu, ali ako neko namerno vara, ako je bio pozitivan na doping, ja mislim da ne bi trebalo da dobije vajld kartu posle isticanja kazne.

Voznijacku ne interesuje mogućnost da je kazna bila pogrešno izrečena što je i sam Sud za sportsku arbitražu istakao smanjivši prvobitnu sankciju od četiri godine.

– Čak i ako je bila greška, morate da počnete sa dna.

Naravno, to bi značilo da bi Simona morala da igra kvalifikacije na fjučersima, najnižem turnirskom nivou, jer nema rejting posle tolike pauze i da bi izgubila još mnogo vremena dok ne stigne do mogućnosti učešća na VTA turu. Da se to ne bi desilo, odmah je zatražila vajld kard na koji, kao bivša gren slem šampionka i broj 1, ima pravo, a Majami je pristao. Halepova ima 32 godine, već je izgubila mnogo vremena i sigurno je da bi bila nepravda ako bi morala još da gubi učešćem na manjim takmičenjima.

– Bolje je da Karolina prvo pročita presudu pa onda komentariše. Ja se nisam dopingovala, nikada nisam bila prevarant – ističe Rumunka koja je dobila dva od sedam mečeva protiv Dankinje. Njih dve su igrale u finalu Australijskog opena 2018, kada je Voznijacki osvojila jedinu gren slem titulu u karijeri.

Kaže da ne želi mnogo da razmišlja o rečima velike rivalke.

– Ona je jedina osoba koja se negativno izrazila o mom povratku. Njene reči su nebitne za mene, jer su stotine ljudi pokazale ljubav prema meni – istakla je bivša šampionka Vimbldona i Rolan Garosa.

Simona još nije otkrila dalje planove ali je sigurno ohrabrena kvalitetnom igrom u prvom meču posle duge pauze. Izgubila je od Paule Badose sa 1:6, 6:3, 6:4 i uskoro će tražiti vajld kard za naredne turnire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari