Španska teniserka o boli svoje najbolje prijateljice zbog samoubistva momka: "Znam kroz šta Arina prolazi, a treba da igram s njom" 1Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Španska teniserka Paula Badosa (80. na svetskoj listi) ima pomešana osećanja posle plasmana u drugo kolo na turniru u Majamiju, gde je pre dve godine dogurala i do četvrtfinala.

Njoj je voljom žreba pripalo da bude prva protivnica Rumunke Simone Halep, nekadašnje najbolje igračice sveta, grend slem šampionke, koja je igrala prvi put posle Ju-Es opena 2022, pošto joj je ukinuta kazna za dopingovanje, jer se ispostavilo da nedozvoljenu supstancu nije uzela svojom voljom.

Za turniru u Majamiju, gde nikada nije otišla dalje od polufinala, organizator joj je dao posebnu pozivnicu. Inače je zbog duge pauze bez plasmana na svetskoj listi.

Badosa je u okršaju s njom pobedila sa 1:6, 6:4, 6:3.

Znalo se da uspešnija ide na megdan Beloruskinji Arini Sabalenki, drugoplasiranoj, koja je u prvom kolu kao nosilac bila slobodna.

Šampionka australijskog opena proživljava bolne trenutke.

Španska teniserka o boli svoje najbolje prijateljice zbog samoubistva momka: "Znam kroz šta Arina prolazi, a treba da igram s njom" 2
Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Njen momak Konstantin Kolcov, bivši hokejaš, izvršio je samoubistvo skokom s terase hotela u Majamiju.

Sabalenka je donela neočekivanu odluku da se ne povuče s turnira.

Španska teniserka o boli svoje najbolje prijateljice zbog samoubistva momka: "Znam kroz šta Arina prolazi, a treba da igram s njom" 3
Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Badosa joj je bliska prijateljica.

„Znam celu situaciju i šta se dešava. Dugo sam razgovarala s njom. Znam kroz šta prolazi. Umesto da se radujem susretu s mojom najboljom drugaricom, biće mi veoma neprijatno na meču. Arina je u teškoj situaciji. Ne želim da pati“, rekla je Badosa.

Dankinja Karolina Voznjaci kaže da joj se srce cepa.

„Volim Arinu. Divna je osoba, uvek nasmejana. Ne mogu ni da zamislim kroz šta prolazi. Videla sam je u trening-centru. Rekla sam joj da sam uvek tu za nju, šta god da joj zatreba. Teško mi je i da govorim o tome. I ja plačem“.

„Sve što možete da učinite u užasnoj situaciji jeste da date punu podršku Arini koja želi da stoički podnese bol“, rekla je američka teniserka Džesika Pegula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari