Hamad Međedović posle ulaska u glavni žreb Rolan Garosa: Ludilo! Ne osećam pritisak, nebitno ko će mi biti protivnik 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Među 128 igrača koji će nastupiti na ovogodišnjem Rolan Garosu (od 28. maja do 11. juna) našao se i Hamad Međedović, koji je u četvrtak u finalnoj rundi kvalifikacija pobedio Holanđanina Jaspera de Jonga (0:6, 6:2, 6:2).

Talentovani teniser iz Novog Pazara, koji trenutno zauzima 168. mesto na ATP listi, je izborio prvo učešće na jednom od četiri grend slem turnira pobedama u tri meča kvalifikacija.

– Ma, ludilo, brate… Neviđeno, sva tri meča u tri seta i svaki je bio izuzetno naporan. Čak ovaj danas i najmanje – sa Serundolom je bio još teži, sa Gakovom jako napeto… Prezadovoljan sam, još ne verujem da sam se plasirao, adrenalin me još drži. Divan osećaj – izjavio je Međedović za Sport klub, a zatim dodao:

– Sklopile su se kockice, od svega što radimo u poslednje vreme, i ne samo u poslednje vreme. Još nisam ispunio potencijal, još mnogo mogu da napredujem, prevashodno fizički. Lakše mi je nego što je bilo.

Još uvek nije poznato ko će biti Međedovićev protivnik u prvom kolu, a potencijalni rival može da bude i prvi nosilac Karlos Alkaras.

– Došao sam rasterećen, a tek sada ne osećam nikakav pritisak. Jedva čekam da izađem na teren, ko god da bude protivnik. Biće čast i zadovoljstvo – izjavio je srpski teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari