Đoković: Međedović bi mogao uskoro da bude među 100 najboljih na svetu 1Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da prati rezultate Hamada Međedovića i da bi talentovani igrač uskoro mogao da napravi veliki skok na ATP listi.

Govoreći o uspehu mladog Novopazarca, koji je u nedelju u Nemačkoj osvojio prvi čelendžer titulu u karijeri, Đoković je dodao da bi Međedović mogao da zaigra u kvalifikacijama za US open.

„Da, fenomenalno – prava dominacija da iz kvalifikacija osvoji svoj prvi čelendžer i pobedi sa 6:1, 6:2 u finalu. Veliki rezultat za njega, na kome sam mu odmah čestitao u poruci. Od sledeće nedelje će biti dvesta sedamdeset i neki, što puno znači. On je mlad, i u tom drugom nivou profesionalnog tenisa – između fjučersa i 250-ica – zaglavljeno je dosta igrača. Imam puno prijatelja koji igraju na tom nivou i teško im je da ga prevaziđu. On je ovim rezultatima došao na poziciju na rang listi gde bi skokom od nekih 30-tak mesta mogao da igra kvalifikacije za grend slemove – Australiju, pa možda i naredni US open, u zavisnosti kada je rok za prijavu“, izjavio je Đoković nakon meča sa Van Rajthovenom.

On je dodao da Međedović trenira u njegovom sportskom centru na Dorćolu.

„Hamad zaslužuje ove uspehe svojim radom i zalaganjem u poslednjih godinu i po dana. Njegova radna etika se puno promenila. On trenira u okviru našeg sistema centra na Doćolu. Promenio je ishranu, trening, oporavak, pristup treningu i igri, radne navike i, kao što smo mu govorili, sve to će mu dati rezultate, ako je strpljiv, predan i to zaista želi. On je sada zaista pokazao pozitivnu promenu i veliku transformaciju u poslednjem periodu“, izjavio je Đoković i dodao da bi mladi Novopazarac uskoro mogao da bude plasiran među 100 najboljih igrača sveta:

„Što se tiče igre i fizičke spreme – on definitivno zaslužuje da vrlo brzo uđe u Top 100. Jednostavno, moraju da se prođu određeni koraci koje usmerava i prati tim stručnjaka oko njega – i za sada sve ide kako treba“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari