Hamilton ostao Mercedesov 1Foto: DIEGO AZUBEL/ EPA

U duhu krilatice „tim koji pobeđuje ne treba menjati“, aktuelni šampion Formule 1 i Mercedes produžili su saradnju do kraja 2010. godine, stavivši tako tačku na višemesečne spekulacije o razlazu posle pregršt zajedničkih uspeha.

– Produžetak saradnje je samo formalnost, dogovor je pao još zimus kada smo direktor Toto Volf i ja razgovarali o tome. Sada smo samo to i zvanično stavili na papir i nastavljamo posao – rekao je tim povodom četiri puta najbolji vozač u „najbržem cirkus“.

Govorkalo se da se Britanac zasitio konstruktorskog tima, u čijem bolidu je izvezao 65. pobeda, ali je drugi najbolji vozač svih vremena, iza legendarnog Nemca Mihaela Šumahera, sve to demantovao ovim potezom.

– Deo sam Mercedesove trkačke porodice već 20 godina i nikada nisam bio srećniji nego sada. Mi smo na istoj talasnoj dužini. Ne samo na stazi – ne ostavlja mesta daljim sumnjama 33-godišnji Britanac, uoči nastavka F1 trkom za Veliku nagradu Nemačke, na popularnoj stazi Hokenhajmu.

Još nije potvrđeno, ali obavešteni krugovi sa sigurnošću pretpostavljaju da će Finac Valteri Botas ostati drugi vozač Mercedesa i nastaviti da osvaja bodove sa poznatijim kolegom, koji je posle debija u Formuli 1 2007. godine 218 puta izlazio na trkališta, izborio se za 76 pol-pozicija, 124 puta bio na pobedničkom postolju i osvojio 2.773 boda u karijeri. Što mu je bilo dovoljno za titule 2008, 2014, 2015. i 2017. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari