Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je juče na stazi u Monte Karlu drugu ovosezonsku pobedu i tako preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Formule 1. Hamilton je u trci za Veliku nagradu Monaka prevezao 78 krugova za 2:00:42, 724 sata, stigavši ispred Roberta Kubice (BMW) koji je za njim zaostao 3, 064 sekundi i Felipea Mase (Ferari) koji je imao zaostatak od 4, 811 sekundi.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je juče na stazi u Monte Karlu drugu ovosezonsku pobedu i tako preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Formule 1. Hamilton je u trci za Veliku nagradu Monaka prevezao 78 krugova za 2:00:42, 724 sata, stigavši ispred Roberta Kubice (BMW) koji je za njim zaostao 3, 064 sekundi i Felipea Mase (Ferari) koji je imao zaostatak od 4, 811 sekundi. Ekipa Ferarija u Monaku je priredila neprijatno iznenađenje svojim navijačima. Prvi vozač ekipe, Kimi Raikonen, bio je do juče lider šampionata, a trku je završio na devetom mestu čime nije osvojio ni jedan bod. Drugi vozač „crnog konja“ Felipe Masa imao je pol poziciju na početku trke, ali na kraju je bio više nego srećan što je uopšte „iščupao“ treće mesto. Iznenađenje trke priredio je Nemac Sebastijan Fetel koji je uprkos kišovitom vremenu i veoma teškoj stazi uspeo da osvoji peto mesto i tako svom timu Toro Roso donese prve ovosezonske poene. Bodove su juče osvojili još i Mark Veber (Red Bul), Rubens Barikelo (Honda), Kazuki Nakađima (Vilijams) i Heiki Kovalinen (Meklaren).

Generalni plasman vozača

Luis Hamilton 38

Kimi Raikonen 35

Felipe Masa 34

Robert Kubica 32

Nik Hajdfeld 20

U konkurenciji konstruktora prvo mesto je i dalje rezervisano za Ferari, a slede ga Meklaren i BMW. Sledeća trka za Veliku nagradu Kanade voziće se 8. juna.

Generalni plasman konstruktora

Ferari 69

Meklaren Mercedes 53

BMW – Zauber 52

Vilijams – Tojota 15

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari