Haos posle pobede Viljareala u Madridu: Fudbaler Reala pretukao gostujućeg kolegu 1Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Kratko je trajala euforija u Madridu, nakon ubedljivog trijumfa na Kamp Nou i eliminacije Barselone u Kupu kralja. Samo par dana kasnije, Real je kod kuće poražen od Viljareala i time se, izvesno, oprosito od titule u domaćem prvenstvu (2:3).

Osim što je meč protekao u lošim odlukama i nesigurnim potezima sudijske trojke, odnosno golovima Čukuezea iz Viljareala (dao dva gola, od kojih i presudni, treći), obeležen je i incidentom koji se dogodio nakon utakmice.

Naime, fudbaler Reala, Federiko Valverde, na parkingu stadiona „Santjago Bernabeu“, pretukao je mlađeg kolegu iz Viljareala, Aleksa Baenu.

Razlog nasrtaja veznog fudbalera Reala odnosi se na verbalni konflikt njih dvojice u Kupu kralja, koji se dogodio pre tri meseca.

Baena je tada, želeći da isprovocira Urugvajca, otišao predaleko uputivši neprimerenu rečenicu „Plači sada, pošto ti se neće roditi sin.“

Baena je u tom trenutku znao da Valverde prolazi kroz težak period, s obzirom na to da je njegova supruga imala komplikovanu trudnoću koja je mogla da bude prekinuta zbog prevelikog rizika.

Na sreću, sve se dobro završilo, ali je Valverde dva meseca prolazio kroz teške trenutke, iščekujući odluku doktora.

Sinoć je ponovo, prema saznanjima španskih novinara, Baena imao neukusne komentare na račun Valverdeove supruge i trudnoće, što je Urugvajca toliko razbesnelo da ga je sačekao posle utakmice i fizički nasrnuo na njega.

Nakon incidenta, očekivalo se da će Viljareal tužiti Valverdea, međutim, klub iz okoline Valensije odustao je od takve ideje, nameren da se strasti smire.

Viljareal je u zvaničnom saopštenju poručio da nije prijavio Valverdea policiji, niti će to uraditi, ali je i naveo da će stati iza svog igrača ako on odluči da podnese tužbu i da će mu pružiti svaku vrstu podrške.

Baena je demantovao da je Valverdeu rekao to što se prenosi po medijima i tvrdi da nikada ne bi na taj način komentarisao nečiju porodicu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari