Partizan će svako želeti da izbegne u plej-ofu; Željko Obradović garancija prolaska na Fajnal-for 1Foto: Starsport

Pitanje je samo sa kog će mesta košarkaši Partizana dočekati TOP 8 Evrolige. U opticaju su peta, šesta i sedma pozicija.

Potencijalni rivali Partizana u plej-ofu verovatno će najmanje želeti da se baš namere na crno-bele.

Iako neće imati prednost domaćeg terena u TOP 8 fazi, crno-beli će biti oslonjeni na adut kojeg nema nijedna druga ekipa u najelitnijem takmičenju.

Jasno je da će crno-beli, posle meča sa Panatinaikosom u poslednjem kolu, zauzeti jednu od moguće tri pozicije – petu, šestu i sedmu. Trenutno deluje da će se nameriti na Barselonu ili Real u plej-ofu, što je verovatnoća koja neće prijati španskim velikanima.

Ne samo što su crno-beli u poslednja dva meseca u odličnoj formi, možda i najboljoj u konkurenciji ostalih timova, i što su na deobi trećeg najboljeg gostujućeg skora, sa Monakom (8-9), već se mogu uzdati u učinak Željka Obradovića, koji, faktički, ne zna za neuspeh kada se njegove ekipe nađu u doigravanju.

Sa devet titula prvaka Evrope, Obradović je najtrofejniji sturčnjak u istoriji najelitnijeg takmičenja. U svojoj debitantskoj sezoni kao šef struke, uzeo je tituilu sa Partizanom 1992.

Odmah po dolasku u Huventud, podvig je ponovio sa velikanom iz Badalone (1994), a godinu dana kasnije i sa Realom.

U Panatinaikosu je ostavio najveći trag, podižući pehar Evrolige čak četiri puta. Poslednji pehar, uspeo je da osvoji sa Fenerbahčeom 2017.

Osim u tih devet navrata, Obradović je ostvario podvig kakav se ne pamti. Naime, u svojoj trenerskoj karijeri, srpski sturčnjak je 21 put predvodio svoje ekipe u plej-ofu i samo jednom nije uspeo da ih odvede do Fajnal-fora.

Podatak za divljenje, ali ujedno i za najpodrobniji oprez potencijalnih protivnika crno-belih u TOP 8 fazi.

Jedini neuspeh, popularni Žoc doživeo je u sezoni 2005/06 kada sa Panatinaikosom nije uspeo da prođe Taukeramiku, iako su Atinjani imali prednost domaćeg terena.

Bila je to impresivna generacija sa Spanulisom, Lakovičem, Dijamantidisom, Tomaševićem…

Naspram sebe su imali sjajne pojedince u likovima Skole, Priđonija, Splitera….

Crno-belima je preostao meč, upravo sa Panatinaikosom u Beogradskoj areni. Prognoze su takve da crno-beli imaju najveće šanse da doigravanje dočekaju na šestom mestu (65 odsto) što bi značilo da će se, gotovo izvesno, nameriti na Barselonu ili Real.

Katalonci su trenutno na trećem mestu sa pobedom manje u odnosu na Olimpijakos i Real (22-11). U poslednjem kolu, Barsa će ugostiti Valensiju, koja nema nikakve šanse da se domogne plej-ofa.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari