Het-trik Ronalda, Portugal prvi finalista Lige nacija 1Foto: FoNet/AP

Fudbaleri Portugala plasirali su se u finale završnog turnira prvog izdanja Lige nacija, pošto su večeras u Portu pobedili Švajcarsku sa 3:1.

Sva tri gola za Portugal postigao je Kristijano Ronaldo, u 25, 88. i 90. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za Švajcarsku bio Rikardo Rodriges u 57. minutu iz penala.

Portugal će u finalu igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Engleska i Holandija.

Portugal je poveo u 25. minutu sjajnim golom Ronalda iz slobodnog udarca.

Nakon toga je bilo prilika, ali ne i golova sve do 57. minuta kada je Rodriges izjednačio sa bele tačke.

Pre tog penala na terenu je viđena i po malo bizarna situacija.

Fudbaleri Švajcarske tražili su penal odmah nakon starta Nelsona Semeda u kaznenom prostoru, ali ga sudija Feliks Brih nije dosudio. Krenuo je kontranapad Portugala, Fabijan Šer je oborio protivničkog igrača i Brih je u toj situaciji odmah pokazao na belu tačku.

Medjutim, dobio je signal iz VAR sobe da ipak pogleda prethodnu situaciju i nakon pregledanog snimka dosudio je penal za Švajcarce i poništio jedanaesterac na drugoj strani.

Kada je izgledalo da će meč otići u produžetke na scenu je stupio Ronaldo i golovima u 88. i 90. minutu rešio pitanje pobednika. Prvo je zatresao mrežu Švajcarske nakon odlične lopte Bernarda Silve, a potom nakon brze kontre pogodivši suprotni ugao švajcarskog gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari