Hladan tuš za Partizan - Spartak odneo sve bodove iz Humske 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

U zaostalom meču 7. kola Superlige, vicešampion Srbije u finišu duela kažnjen za katastrofalnu partiju pred svojim navijačima – 0:1.

Prvo poluvreme bilo je toliko praznjikavo i dosadno za praćenje da nije ni moglo biti završeno drugačije do duplom rezultatskom nulom.

Domaćin je imao nešto više od igre, ali mu ni taj posed lopte ni uparivanje Gomeša i Pavlovića u špicu nisu doneli ozbiljne šanse i pogodak.

Ponovo složen u staru formaciju 4-4-2, „parni valjak“ je vođstvu najbliži bio u 38. minutu, kada je šut Lutovca završio na rivalovoj stativi.

U drugom poluvremenu su i Golubovi zatresli okvir gola, samo što je udarac Hristića (48) zaustavila prečka, pošto ga je prethodno rukom okrznuo golman Popović.

Spartakov rani minus u nastavku kao da je probudio ekipu Gordana Petrića, međutm, na drugom delu terena, najopasniji štoper Marković nije iskoristio tri fine prilike.

A, drugi mu se nisu na pravi način pridruživali u ugrožavanju Manojlovića. Šta više, Saničanin je lošom povratnom loptom naterao Popovića da intervencijom u zadnji čas spreči autogol (84).

I stigla ga je kazna za fudbalsku impotentnost. Luka Bijelović je nišanio sa ivice šesnaesterca, a njegov hitac po zemlji, u bliži ugao, toliko bio precizan da je i pored bacanja golmana pogodio metu (86).

Mladi napadač mogao je još jednom da se upiše u strelce (91), ali nije uspeo, kao što su pre toga propala dva Partizanova pokušaja da makar izvuče izjednačenje.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari